Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Sözün bittiği yer…

Sözün bittiği yer…

(Ş.URFA – RHA) – Geçen gün Rabia Meydanı’nın etrafı demir tentelerle kapatıldı ve yeniden restore edileceği söylendi. Daha yapılması ve hizmete girmesi yılı bulmayan meydana çürümeye başlayınca Büyükşehir Belediyesi çareyi restorasyonda buldu. Hatta yeniden restore edilecek meydan rekor bir fiyata da ihale edildi.

Meydanın yeniden revize edilmesi ise Şanlıurfa’dan çok tepki çekti. Bir tepki de Şanlıurfa CHP İl Başkan Yardımcısı ve İl Saymanı Neşe Tanal’dan geldi. Neşe Tanal yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye de bazı sorular yöneltti.

İşte Tanal’ın yaptığı açıklama ve Çiftçi’ye yönelttiği sorular:

Sözün bittiği yer; teknik yapım hatasından dolayı yap-boz tahtasına dönen Topçu (Rabia)Meydanı’yla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı şu açıklamayı yapmış. ‘Yeniden güzel bir meydan olarak dizayn edilmesini amaçlıyoruz ve tüm bunlar Şanlıurfa’nın milli serveti olduğunu onu korumak kollamak ve çürümesini engellemek en önemli görevlerden birisidir ‘demiş. Ben çok merak ediyorum, yapıldığı günden beri milyonlar harcanarak sürekli tadilatı yapılmasına rağmen bir türlü düzene girmeyen meydanda belediye başkanı hangi güzellikten söz ediyor ve milli serveti koruduğunu kolladığını düşünüyor acaba? Buradan Büyükşehir belediye başkanına sormak istiyorum.

1-Neden bu alan yapılırken sağlam yapılmadı? Milli servetimizin boşa gitmesine neden izin verdi?

2-Şehrin merkezinde 17 bin metrekarelik bir alan nasıl oluyor da 360 günde tamamlanıyor? Neden bu kadar uzun sürüyor?

3- 3 milyon 625 bin 353 lira rekor fiyata ihale edilen bu alanda taşlar altın kaplama mı olacak? Neden bu kadar yüksek bir fiyata ihale edildi?

4-Topçu (Rabia) Meydanı’nın tadilat ihalesini alan firma daha önce alanı yapan firma aynı firma mı?

5-Alanın altındaki kapalı otoparkı işleten firma ile alanın tadilat ihalesini alan firma aynı mı? Büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçi bu konularda bizi ve kamuoyunu aydınlatırsa memnun olacağız.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan