Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfa’da bir bayram daha geride kaldı

Urfa’da bir bayram daha geride kaldı

(Ş.URFA-RHA) – Peygamberler diyarı olarak bilinen ve tarihin en eski kentlerinden biri olarak kabul edilen Şanlıurfa’da bir Kurban Bayramı daha geride kaldı.

MEZARLIKLAR DOLDU TAŞTI
Bayram günü mezarlıklar doldu taştı. Şanlıurfa’da hem arefe günü hem de bayramın ilk günü mezarlıklar doldu taştı.Her bayramda olduğu gibi Kurban Bayramında da kabristanlar, vatandaşların akınına uğruyor. Bayramın ilk günü binlerce kişinin akın ettiği mezarlıkta insanlar yakınlarının ruhlarına Yasin-i şerif ve Kuran-ı Kerim okuyarak, dualar etti.

OTOBÜSLER ÜCRETSİZDİ…
Her bayramda olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından 4 günlük bayram boyunca şehir içi otobüsleri vatandaşları ücretsiz taşıdı. Vatandaşlar 4 gün boyunca şehir içi otobüslerinden ücretsiz yararlandı. Bazı anlarda ise otobüsler çok dolunca izdihama neden oldu, şoförler kimi zamanda zorlandı.

BAYRAMDA YOLLAR YİNE KAN GÖLÜNE DÖNDÜ!
Kurban Bayramı tatilinin ilk 8 günde meydana kazada,98 kişi öldü, 423 kişi de yaralandı.Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatilinde, yine yollar kan gölüne döndü.
25 Ağustos Cuma günü mesainin sona erdiği saat 18.00’den, bayramın 3.üncü günü olan 3 Eylül pazar günü saat 23.00’e kadar toplam 196 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 98 kişi öldü, 423 kişi de yaralandı.

BALIKLIGÖL BAYRAMDA TURİST AKININA UĞRADI
Şanlıurfa’nın en önemli tarihi ve turistik mekanlarından Dergah bölgesi ve Balıklıgöl ziyaretçi akınına uğradı.10 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, peygamberler şehrindeki manevi mekanlara akın etti. Şanlıurfa’ya özellikle Doğu, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz bölgelerinden otobüslerle gelen yerli turistler, adeta Dergah ve Balıklıgöl’ü mesken tuttu. Gezilerine Hz. İbrahim’in dünyaya geldiği mağarayı ziyaret ederek başlayan vatandaşlar, kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl’e büyük ilgi gösterdi. Balıklıgöl kenarındaki satıcılardan balık yemi alan vatandaşlar, balıkları elleriyle besledi. Yemleri sudan çıkan balıkların ağzına atan vatandaşlar, gördükleri karşısında şaşkınlık yaşadı. Balıkların yemleri alabilmek için başlarını sudan çıkarıp ağızlarını açmasına şaşıran vatandaşlar, ilk defa böyle bir olaya şahit olduklarını ifade ettiler. Bazı yerli ve yabancı turistler ise Ayn Zeliha Gölü’nde sandal keyfi yaptı. 5 TL’ye sandal keyfi yapan vatandaşlar, sandal içerisinde cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmediler. Bazı vatandaşlar ise, tarihi kaleye çıkarak, Şanlıurfa’yı kuş bakışı seyrettiler.

PİKNİK VE MESİRE ALANLARINDA BOŞ YER KALMADI
10 günlük Kurban Bayramı’nın yaz mevsimine denk gelmesi Şanlıurfa’da vatandaşların piknik alanlarına akın etmesine yol açtı. Bayramda ikindi vaktine kadar konuklarını evlerinde ağırlayan Şanlıurfalılar daha sonra serin bir ortamda akşam yemeği yemek için çoluk çocuk piknik alanlarına akın etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan