Anasayfa / TÜM HABERLER / HRÜ’den Viranşehir’e eğitim alanında büyük kazanım

HRÜ’den Viranşehir’e eğitim alanında büyük kazanım

Viranşehir Sağlık Yüksekokulu şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta olan yerleşkesinde 2016 yılı itibariyle ‘Hemşirelik Bölümü’ adı altında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor.

Viranşehir Sağlık Yüksekokulunda eğitim öğretimin (örgün öğretim) olarak yapılan programında 2016-2017 eğitim öğretim döneminde öğrenci kontenjanlarında 52 öğrenci alındı. Buna eşdeğer olarak 2017-2018 Akademik Yılında YÖK kontenjanı olarak Yüksekokula 62 öğrenci daha kayıt yaptırdı. Her yıl yeni açılacak olan bölümlerle öğrenci sayısı artacak olan  Sağlık Yüksekokulu, Fakülte olma yolunda Rektör Ramazan Taşaltın ve yerel yönetimin desteğiyle Viranşehir ‘e hem hizmet hem gelecek için önemli yatırımları beraberinde getirecek.

Viranşehir Sağlık Yüksekokulunda Rektör Taşaltın’ın 2017-2018 yılında yeni programların açılması için sarf ettiği çalışma ve gayretleri neticesinde Çocuk Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik Bölümleri de açılarak bölüm sayısı üçe çıkartılmıştır. Yüksekokulumuz eğitim-öğretim faaliyetlerine kapalı alanı bin 500 metrekareden oluşan 3 katlı binanın 2. katında hizmet veriyor.

Taşaltın‘ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yürüttüğü ortak çalışmalarına kişisel gayretlerini de katarak geniş bir araziye kurulu Yüksekokulda peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarının yapılmasını sağladı.

Ayrıca ağaçlandırma faaliyetleri için çalışmalar yapılmış olup öğrencilerin rahat bir ortamda sosyal faaliyetlerini yürütmeleri için gerekli kurum ve kuruluşlar ile temas sağlandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan