Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / HRÜ Tarım Bakanlığı öncülüğünde etkin projeler üretiyor

HRÜ Tarım Bakanlığı öncülüğünde etkin projeler üretiyor

Harran Üniversitesi son zamanlarda tarım ile ilgili çok çeşitli, isabetli ve bölgenin kalkınması adına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba öncülüğünde projeler hazırlayarak hayata geçirmeyi planlıyor. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Urfa adına büyük bir şans olduğunu vurgulayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Urfa’nın tarım ili olduğunu, bu konuda çok çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Harran Üniversitesi bünyesinde Tarım Entegrasyonunun elzem olduğunu belirten Taşaltın, Ayrıca Urfa’nın  geçim kaynağı olan tarımı üst seviyelere çıkararak bilinçli çiftçi, bilinçli sulama ve bilinçli ekim konusunda da çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğini açıkladı.

Rektör Taşaltın, Tarım Bakanlığı ile Üniversite arasında Tarım ve bununla birlikte çiftçiyi kalkındırma projesi adı altında sistemli bir çalıştay başlatacaklarını da kaydetti. Bu tarihi fırsatı ilimiz ve ülkemiz adına çok iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayarak, birçok projeyi de hayata geçireceklerini, her zaman hizmete açık olduklarını belirtti.

TÜBİTAK 1503-Proje Pazarı Destekleme Programı kapsamında bu yıldaki programın açılış konuşmasında Rektör Ramazan Taşaltın, yapmış olduğu açılış konuşmasında Harran Üniversitesi olarak bu projelerden özellikle tarım alanında bölgeyi ilgilendiren pamuk, organik tarım, fıstık ve tarım makineleri imalatı üzerine sunulan projelere yönelik hız verildiğini belirterek, proje pazarında bu alanda başarılı görülen projelerin hayata geçmesi için Harran Üniversitesi olarak destek verileceğini ve bu desteğin ileriki yıllarda da artarak devam edeceğini ifade etti.

Şanlıurfa’nın tarım alanında AR-GE merkezi olabilmesi için 2018 yılında Harran Üniveristesi’nde ikincisi düzenlenecek proje pazarında sadece tarım alanı ele alınacağını sözlerine ekledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan