Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Okulların önlerinde güvenlik arttırılacak

Okulların önlerinde güvenlik arttırılacak

(ŞANLIURFA-RHA) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilin valiliğine okulların önlerinde güvenliğin arttırılması için genelge gönderdi.

Okulların açılmasına az bir süre kala İçişleri Bakanlığı tarafından tüm illerin valiliği güvenlik konusunda uyarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla gönderilen genelgede çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim dönemi geçirmeleri için okullarda alınan güvenlik tedbirlerine bu yıl da devam edileceği bildirildi.

Okullarda çocuk, asayiş, narkotik ve trafik birimlerinden ekipler bulunurken, kolluk kuvvetleri personelinden ‘Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi’ tüm okullarda görevlendirilecek. Güvenlik tedbirleri yönünden öncelikli olarak okulların giriş, çıkış ve açık olduğu saatlerde ekipler görev yapacak.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Çocuklara sigara, alkol, bali, tiner vb. insan sağlığını tehlikeye sokan maddelerin satışı sıkı denetlenecek ve aykırı hareket eden kişilere kesinlikle müsaade edilmeyecek. Gerekiyorsa cezai işlem uygulanacak. Eğitim-öğretimi olumsuz etkileyen metruk bina ve yapılar da denetlenecek. İnternet ve elektronik oyun salonlarının ders saatlerinde öğrenci bulundurmaması ve ders saatleri dışında yaş sınırlamasına uymaları sağlanacak. Çocukların girmesinin yasak olduğu kafe, bar, kıraathane, kahvene ve umuma açık yerlere öğrenciler alınmayacak. Park, bahçe vb. kamuya açık alanlarda öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunması amacı ile diğer kurumlarla koordineli Çocuk, Narkotim ve Asayiş ekiplerince denetimler arttırılacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan