Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / STK’lar ‘Arakan’ için ellerini semaya açtı
????????????????????????????????????

STK’lar ‘Arakan’ için ellerini semaya açtı

(ŞANLIURFA-RHA) Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, “Budist çetelerce gerçekleştirilen ve resmi olmayan rakamlara göre 3 binin üzerinde Müslüman Arakanlının öldürülmesine sebep olan saldırıları, Şanlıurfa STK olarak kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi.

Şanlıurfa’daki STK’lar, Arakan’da yaşanan zulmü protesto etmek için bir araya geldi. Cuma namazından sonra Balıklıgöl Platosunda bir araya gelen STK’lar yaşanan katliamı ve bu katliama sessiz kalan ülkeleri kınadı. STK’lar adına basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun yaptı.

‘HAREKETE GEÇİN!’

İbrahim Coşkun, “Senelerdir devam eden ve geçtiğimiz günlerde bir kez daha alevlendirilen Budist çetelerinin Myanmar’daki katliamları sürüyor. Son olarak 3 binin üzerinde Arakanlı Müslüman katledilirken, 10 binin üzerinde Myanmarlı da farklı ülkelere göç etmeye zorlandı. Şanlıurfa STK’ları olarak buradan tüm İslam dünyasına ve uluslar arası topluma, ‘Harekete geçin, katliamı durdurun, Türkiye’nin çabalarına destek verin!’ çağrısında bulunuyoruz.” diye konuştu.

‘BM ve BMGK’NIN YAPTIĞI TEK ŞEY ÖLÜ VE YARALILARI SAYMAK’

“Bütün bunlara karşın birkaç güçlü devletin çıkarlarını korumaktan başka bir işe yaramayan BM, mazlum milletlerin yaşadıkları zulümleri kınamak için bile ABD’nin, Çin’in, Rusya’nın iznine bakıyor.” diyen  Coşkun, “BM ve BMGK tarafından yapılan tek şey ölü ve yaralıları sayarak rapor hazırlamak. Bu vahşi katliamları engellemek için ise bugüne kadar en küçük bir girişimde bulunulmuş değil.” şeklinde konuştu.

‘BATI DÜNYASI ÇİRKİN BİR İKİYÜZLÜLÜKLE İSLAMOFOBİYİ POMPALAMAKLA MEŞGULLER’

Batı dünyasının katliamlar için kılını kıpırdamadığını dile getiren İbrahim Coşkun, “İnsan hakları söylemi şampiyonluğunu kimseye bırakmayan lafazan Batı dünyası da yaşanan katliamları durdurmaya yönelik kılını kıpırdatmıyor. Komisyon raporları ve kınama faaliyetlerinin ise katliamlara karşısında hiçbir anlamı yok. Bugün dünyanın her yerinde Müslümanlar büyük zulümlere ve katliamlara maruz kalıyor. Buna karşın uluslar arası örgütler ve Batı dünyası çirkin bir ikiyüzlülükle İslamofobiyi pompalamakla meşguller. BM ve diğer uluslar arası örgütlerin Müslümanlara yönelen zulüm karşısındaki sessizliği mevcut zulümleri artırmakta ve yeni zulümlere davetiye çıkarmaktadır.” ifadelerini kullandı.

‘SESSİZ KALAN HER KURUM VE ÜLKEYİ KINIYORUZ’

Coşkun, “Bizler Şanlıurfa STK olarak Myanmar hükümetini ve sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınıyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyor ve bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna, ilgili ve yetkili herkese duyuruyoruz.” şeklinde ifade etti.

Arakan için toplanan grup, dua ederek alandan ayrıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan