Anasayfa / TÜM HABERLER / Yıllardır aynı çile

Yıllardır aynı çile

(ŞANLIURFA-RHA) Süleymaniye ve Direkli Mahalleleri arasında bulunan briketçiler sitesi, vatandaşları çileden çıkardı. Bu sitenin mahallenin kanayan yarası olduğunu belirten vatandaşlar, toz dumandan evlerinde oturamaz hale geldiklerini söyledi.

Yerleşim alanlarının genişlemesi ile Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi ile Eyyübiye ilçesine bağlı Direkli Mahallesi arasında kalan briketçiler sitesi, yıllardır mahalle sakinlerini mağdur ediyor. Etrafının yerleşim alanlarıyla çevrilen ve bu mahallelerin kanayan yarası olan briketçiler sitesi, gürültü kirliliğinin yanında çevre kirliliğine de neden oluyor. Kışın mahalleyi çamurdan geçilemez haline getiren brikethane, yazın da toz dumandan dolayı burada yaşanamaz bir hale getiriyor.

KAPI VE PENCERELERİNİ KAPATIYOR; 45 DERECE SICAKLIĞA MAHKUM OLUYORLAR

Sabah saat 06.00’da çalışmaya başlayan makineler, akşama kadar çalışıyor. Geceleri ise buraya yük getiren kamyonların gürültüsünden mahalleliler uyku yüzü görmüyor. Bu çileden nasibini alan mahalle sakinleri, yazın 45 derece sıcağına rağmen kapı ve pencerelerini kapatarak sıcaklığa mahkum oluyor. Söz konusu sitenin çevresinde bulunan okulda da gürültüden dolayı öğrenciler sağlıklı bir eğitim göremiyor. Ayrıca hijyenik bir alanda kurulması gerekirken, söz konusu brikethanenin hemen yakınına kurulan sağlık ocağı da bu toz dumandan nasibini alıyor.

TİNERCİLERİN YUVASI OLDUĞU İDDİASI…

Bu alana herhangi bir çözüm bulunmadığına tepki gösteren vatandaşlar, söz konusu alanın gece vakitlerinde tinercilerin mekanı haline geldiğini iddia etti. Her tarafı inşaat alanına dönüştüren brikethane, birçok alanda da çöplüklerin birikmesine neden oluyor.

6 AY ÖNCE TAŞINACAĞI SÖYLENMİŞTİ AMA…

Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Salih Dağ, 6 ay önce brikethane sitesinin buradan kaldırılacağı müjdesini vermişti ancak 6 ay geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Brikethanenin taşınacağını sosyal medya hesabından duyuran Muhtar Salih Dağ şunları söylemişti:

“Yıllardır Süleymaniye Mahallesi’nde yer alan briketçiler sitesi, vatandaşları çileden çıkarıyordu. Bir yandan gürültü kirliliğine sebep olurken diğer yandan da çevre kirliliğine sebep olan briketçiler sitesi, yıllardır mahalle için kanayan yara niteliği taşıyordu. Biz de olayı ele alır almaz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek mahalleden kaldırılmasını istemiştik. Çok şükür en kısa sürede yeni yerine taşıma işlemi yapılacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

‘EVİMİZDE UYUYAMIYORUZ’

Toz dumandan dolayı evlerinde oturamaz hale geldiklerini ifade eden mahalle sakini Yusuf Aslan, “Belediye tarafından burada bulunan brikethane kaldırılmadığı için biz evimizde tozdan oturamaz hale geldik. Çocuklarımızı bile okula gönderemiyoruz. Geceleri evimizde rahat bir şekilde uyuyamıyoruz. Terasta biber kurutamıyor, çamaşırlarımızı kurutamıyoruz. Bu halimiz nasıl olacak!” dedi.

‘MAKİNELERİN SESİYLE YAŞIYORUZ’

“Cumhurbaşkanımıza, yetkililere sesleniyorum. Burası sanayi sitesi mi, yoksa mahalle mi biz de şaşırmış durumdayız.” diyen Yusuf Aslan, “Burası bir sanayi sitesi ise evimizi satalım. Bu durumdan dolayı evimizi de satamıyoruz. Burası bir sanayi sitesi olacaksa biz de evimizi işyerine çevirelim. Buna da izin vermiyorlar. Sesimizi duyurmak için burada bir terbiyesizlik yapmamız mı gerekir? Normal bir insan saç kurutma makinesinden rahatsız olurken, biz gece gündür bu makinelerin sesiyle yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZI DIŞARI ÇIKARMAYA KORKUYORUZ’

Aslan, “Burası atıl durumda göründüğü için tinercilerin de mekanı haline gelmiş. Biz mağduruz sesimizi duyurmak istiyoruz. Yetkililer burayı resmen unutmuş. Her seçim döneminde bize gelerek buranın kaldırılacağı söyleniyor ancak o koltuğa oturduktan sonra unutuyorlar. Belediye başkanlarımıza derdimizi anlatıyoruz ondan sonra yine bildiklerini okuyorlar. Gece tinercilerin mekanı olduğu için çocuklarımız dışarı çıkarmaya korkuyoruz. 12 milletvekilimiz bize buranın kaldırılması için söz verdi ama sözünde durmadılar. Verdiğimiz oylar haram olsun. Neredeyse her gün birikethane işletmecileri ile tartışıyoruz. Burada kan mı dökülmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

’12 MİLLETVEKİLİMİZ BUNU GÖRMÜYORLAR MI?’

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba belediye başkanlığı döneminde kaldırtacağını söyledi ama o da kaldırtmadı. Burayı kaldırmaya gücünüz yetmiyorsa bu görevi bırakın yerinize gücü yetenler gelsin! 12 vekilimiz hatta bakanımız var, buna rağmen sesimizi duymuyorlar. Biz fakir insanlar olduğumuz için sesimizi duyuramıyoruz. Terbiyeli davranmasaydık çoktan burası kaldırılmıştı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan