Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / HRÜ’de Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi Hizmete Açıldı

HRÜ’de Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi Hizmete Açıldı

ŞANLIURFA-(RUHA AJANS)-Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Hastanesinde ” Genetik Hastalıklar Tanı ve tedavi Merkezi ” hizmete açıldı.

Genetik veya kalıtsal bir hastalık veya hastalık taşıyıcılığı saptanan bireyler (tek gen hastalıkları, kromozom hastalıkları, mitokondriyal hastalıklar, multifaktöriyel hastalıklar), genetik hastalığı olan veya genetik hastalık şüphesi uyandıracak yüz ve vücut bulguları olan çocuklar ve aileleri (atipik yüz görünümü, gelişme geriliği, boy kısalığı, cinsiyet gelişim bozuklukları, zeka problemleri), tekrarlayan gebelik kayıpları, gebelik döneminde teratojenmaruziyeti, ileri anne yaşı, akrabalık, çocuk sahibi olamama, gebelik takibinde bebekte problem saptanması, ailesel kanser olguları ve akrabaları, metabolik hastalık tanısı konulan ve/veya taşıyıcılık şüphesi bulunan bireyler genetik polikliniğinde en sık hizmet verdiğimiz hasta gruplarını oluşturmaktadır.

Gerçek zamanlı PCR (RT-PCR), yeni nesil dizileme (NGS), FISH, kromozom analizi gibi birçok imkânı bünyesinde barındıran laboratuvarımız, aynı zamanda pek çok araştırma projesine ev sahipliği yapmaktadır. Genetik test gereksiniminin belirlenmesi, test öncesi ve test sonrası genetik danışma, prenatal dönem genetik danışma gibi pek çok konuda hem hastalara-hasta yakınlarına hem de klinisyenlere genetik danışma hizmeti uzman klinik genetikçiler tarafından verilmektedir.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesini göreve başladıkları ilk anda Osmanbey Kampüsünde ki yeni hizmet binasına taşıdıklarını, 18 ay gibi kısa bir sürede birçok başarıya imza attıklarını, HARÜGEN ile alanında uzman doktor kadrosu ve teknik ekibiyle, enileri teknoloji cihazlarla donatılmış moleküler genetik laboratuvarını bünyesinde bulundurmakta ve siz değerli vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır dedi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan