Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Organları 3 hayat kurtardı

Organları 3 hayat kurtardı

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa’da beyin ölümü sonucu hayatını kaybeden S.T.’nin organları başka hayatları kurtardı.

28 Eylül 2017 tarihinde 51 yaşındaki S.T. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görürken, beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yönetimi tarafından hastanın onayı alındıktan sonra hayatını kaybeden S.T.’nin böbrekleri ve kalbi başka hastalara nakledildi.

S.T.’nin sol böbreği Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, sağ böbrek Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, kalbi ise Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hava ambulanslarla nakledildi.

Hastane yönetimi tarafından organ bağışı ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“Günümüz sağlık problemlerinden en önemlilerinden biri organ bağışıdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimiz organ bağışı konusunda halkımıza telkinde bulunmaktadırlar. Batı illerinde organ nakli bağışı daha sık görülmesine rağmen bölgemizde bu oran daha azdır. Bu konuda ilimizde organ bağışı konusunda sağlık camiasına destek veren kanaat önderlerine teşekkür ederiz.  Başka hastalara can katan bu ulvi kararı veren ailemize teşekkür eder; merhumeye Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına sabırlar ve başsağlığı dileriz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan