Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Takoran Vadisi ziyaretçilerini bekliyor

Takoran Vadisi ziyaretçilerini bekliyor

( ŞANLIURFA – RHA) Fırat Nehri’nin derin kayaları aşındırarak oluşturduğu ve Şanlıurfalıların ismine saklı cennet dediği Siverek ilçesindeki doğa harikası Takoran Vadisi şu sıralar ziyaretçilerini bekliyor.

ZİYARETÇİLERİNİ KENDİSİNE HAYRAN BIRAKIYOR

El değmemiş güzellikleri, doğa ile iç içe olması ve adeta keşfedilmeyi bekleyen güzellikleriyle Takoran Vadisi görenleri kendisine hayran bırakıyor. Türkiye’nin en fazla su taşıyan ve akış hızı en yüksek olan nehirlerinden Fırat Nehri’nin yıllar içinde kayaları aşındırması sonucu meydana gelen Takoran Vadisi, Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Mezra Mahallesi’nden başlayıp Adıyaman’ın Gerger ilçesine kadar uzanıyor ve hem Şanlıurfa’yı hem de Adıyaman’ı birbirine bağlayan bir köprü görevi de görüyor.

YETKİLİLERİN İLGİSİZLİĞİNDEN YAKINIYOR

Uzunluğu 20 kilometreyi bulan vadi gölü, şu sıralar Şanlıurfa’ya gelen turistlerinde uğrak yeri oldu. Şimdiye kadar yetkililerin ilgisizliğinden dolayı herhangi bir sportif ve kültürel faaliyetin yapılmadığı vadi, kendi halinde ziyaretçilerini bekliyor. Zengin bitki örtüsünün yanı sıra pek çok doğal mağara, endemik bitki türleri ile yaban hayvanları ve küçük koyları da barındıran, saklı cennet Takoran Vadisi özellikle gün batımında ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Öyle ki gün batımında güneşin kızıl ışınlarının su ile buluşmasından sonra ortaya adeta bir renk cümbüşü çıkıyor.

FOTOĞRAF SANATÇILARININ UĞRAK YERİ OLDU

Şanlıurfa’ya gelen her ziyaretçinin uğramak istediği Takoran Vadisi, şu sıralar turistlerin yanı sıra fotoğraf sanatçılarının ve belgesel çekmek isteyenlerinde gözdesi haline geldi. Vadiye ayak basanlar isterse doğa yürüyüşü yapabilecekleri gibi göl kenarında bulunan teknelerle de tur yapabilme imkanına sahip oluyorlar.

TRABZON’DAKİ UZUNGÖL’E BENZETİLİYOR

Yarımada şeklindeki köyü, mavi berrak suları, sahip olduğu kanyon ile ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Gazeteci Şükrü Dolaşın Objektifinden yansıyan fotoğrafta Şanlıurfalıların  “Trabzon Uzungöl” benzetmesi yaptığı bölge daha çok keşfedilmeyi bekliyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan