Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Meğer Urfa’nın çiğ köftesi 2008 yılında tescillenmiş

Meğer Urfa’nın çiğ köftesi 2008 yılında tescillenmiş

( RUHA HABER AJANSI ) Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman arasında yaşanan çiğ köfte tartışmaları bitmek bilmiyor. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun 2008 yılında Şanlıurfa Çiğ köftesini tescil ettiğini öğrenildi. Son günlerde gündemi önemli ölçüde meşgul eden Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın çiğ köfte başvurusu ile ilgili çeşitli farkların bulunduğu belirtildi.

ADIYAMAN, ÇİĞ KÖFTESİ ARALIK AYINDA TESCİL EDİLECEK

Adıyaman, çiğ köftesini tescillemek için harekete geçti. Coğrafi işaret ve marka tescili konusunda 2015 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuruda bulunan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu sonuçlandı. Aralık ayı içerisinde çiğköftenin coğrafi işaret ve marka tescili belgesi teslim edileceği öğrenildi. Şanlıurfa’daki birçok sivil toplum kuruluşu, Adıyaman’ın girişimine tepki gösterdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Faruk Özlü, geçtiğimiz günlerde  Adıyaman’a yaptığı ziyarette, ‘ Adıyaman çiğköftesinin tescilleneceği’ müjdesini vermişti.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan