Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Birileri vatandaşa eksik kömür mü dağıtıyor? (VİDEOLU)

Birileri vatandaşa eksik kömür mü dağıtıyor? (VİDEOLU)

(Ruha Haber Ajansı) – Şanlıurfa Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, belediye ve vakıfların vatandaşa dağıttığı kömürlerde kilo eksikliği olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, il binasında haftalık basın toplantısı düzenledi. Yanmaz’ın en çok üstünde durduğu konu ise kömür dağıtımı oldu. Başkan Yanmaz, kendilerine ulaşan şikâyetlerde belediye ve vakıflar tarafından dağıtılan kömürlerin devletin belirlediği kilolara göre dağıtılmadığını ve eksik olduğunu söyledi.

YANMAZ: VATANDAŞA EKSİK KÖMÜR VERİLMEKTEDİR

Şanlıurfa Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz dağıtılan kömürlerin eksik olduğunu ifade ederek, “Değerli arkadaşlar siyasi irade de otorite boşluğu olunca maalesef bu durum bürokrasiye de yansımaktadır. Şöyle ki şehrimizde fakir fukaraya yakacak yardımı olarak kömür verilmektedir. Bu durum sosyal devletin yaptığı ve yapması gereken mecburi bir görevdir. Ancak vatandaşların bize şikâyetleri üzerine araştırdık bir takım yanlış uygulama ve şüphe uyandıran tablolar gördük. Bu durumu, siz değerli basın mensupları aracılığıyla hem Urfa kamuoyuna duyurmak hem de bu konuyla alakalı yetkilileri uyarmak istiyoruz. Sosyal yardımlaşmanın verdiği kömür torbaları 25 kğ kabul edilmektedir. Ancak bizim şahit olduğumuz kömür torbaları hep eksik çıkmaktadır. Ayrıca 750 kğ kömür istihkakı olan 30 torba verilmesi gereken bir aileye 21 torba verilmekte ve torbalarda en azami 20kğ gelmektedir. Dolaysıyla vatandaşa eksik kömür verilmektedir. Kömürler çok kalitesizdir. Hem yanmış hem de yanmamış kömürlerden birer örnek gösteriyoruz” dedi.

“KÖMÜRDEN ZİYADE TORBALARA TAŞ KONULMUŞTUR”

Öte yandan Yanmaz, torbalara kömür yerine taş doyulduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Gördüğünüz gibi kömürden ziyade torbalara taş konulmuştur. Devlet kendi vazifesini yapıyor vatandaşına yardım ediyor ancak kömür vatandaşa hem eksik hem de kalitesiz ulaşmaktadır. Biz buradan yetkilileri sorumluları uyarıyoruz. Bir yanlışlık, hata, ihmal veya haksız bir kazanç söz konusu ise önlemler ve tedbirler alınsın. Vatandaşın bize aksettirdiği gibi ise sorumlu olanlar hakkında gereken işlem yapılsın.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan