Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Vatandaş eczacıya değil aktara gidiyor

Vatandaş eczacıya değil aktara gidiyor

(Ruha Haber Ajansı) – Tüm yurt genelinde etkisini gösteren soğuk hava Şanlıurfa’da vatandaşı bitkisel ilaç satan aktarlara yöneltti. Gribal enfeksiyonlara yakalanan vatandaşlar eczaneden çok Haşimiye Meydanı’nda bulunan Aktar Pazarı’na gidiyor.

Kışın görülen hastalıklara karşı vatandaş çareyi ilaçlar yerine şifalı bitkilerde arıyor. Kışın görülen hastalıklara karşı zencefil, tarçın, ıhlamur ve adaçayı en çok tercih edilen bitkisel ilaçlar arasında görülüyor. Vücuduna ilaç almak istemeyen vatandaşlar, aktarlara giderek kendilerine alternatif tıp olanakları yaratıyor. Sonbahar ve kış aylarında kendini gösteren gribal enfeksiyonlarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması konusunda uzmanlar da uyarıda bulunuyor. Bu mevsimde büyük, küçük herkeste görülen hastalıklar nezle, grip, soğuk algınlığı olarak kendini gösterebiliyor.

EN ÇOK IHLAMUR TERCİH EDİLİYOR

Aktar Pazarı’nda gribal enfesiyonlara karşı birden çok bitkisel ilaç bulunuyor. Ancak bu ilaçlar içinde göze en çarpanı ise ıhlamur oluyor. Vatandaşlar kışın en çok ıhlamuru tercih ediyor. He çok tercih edilmesi hem de yetişme alanlarının kıtlığından dolayı ıhlamur şu sıralar altınla yarışır konuma geldi. Öte yandan Aktar Pazarı esnafı da ıhlamurun her türlü hastalığa iyi geldiğini ve soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklara karşı da kalkan görevi gördüğünü söyledi.

DURMAZ: YAPTIĞIMIZ İŞ YÜZYILLARDAN BERİ ATALARIMIZDAN KALAN BİR İŞTİR

Bitkisel ilaç satan esnaf Yusuf Durmaz, vatandaşların artık bilinçli olarak bitkisel ürünleri tükettiklerini belirtti. Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte işlerinde hareketliliğin yaşandığını ve ilginin daha fazla olduğunu ifade eden Durmaz, “Havaların soğumasıyla beraber işlerimiz açıldı. Şuan yaptığımız iş yüzyıllardan beri atalarımızdan kalan bir iştir. Biz hastalıkların teşhis ve tedavisinin kesinlikle modern tıbba ait olduğunu söyleriz. Teşhis ve tedavi kesinlikle tıbba aittir biz ise doğal ürünler ile gıda takviyesi yapıyoruz. Bugün yapılan ilaçlar bu doğal ilaçların sentetikleşmiş halidir” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan