Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Esnaftan Büyükşehir Belediyesi’ne tepki

Esnaftan Büyükşehir Belediyesi’ne tepki

(Ruha Haber Ajansı) – Esnaf Mustafa Çiçek, “Esnaflar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Divanyolu Caddesi’nde yaptığı bina giydirme çalışmalarından şikayetçi. Urfa’nın her tarafı sorunlar içinde boğuşurken, Büyükşehir Belediyesi estetik gibi gereksiz çalışmalarla uğraşıyor” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kentin daha güzel görünmesi için Divanyolu ve Sarayönü caddelerinde binalara ve dükkanları giydirme çalışmaları yapıyor. Ancak kimi esnaf dükkanlarının dış cephesinin onarılmasına izin verirken, kimi de gereksiz çalışmalar olduğunu belirterek bu çalışmaların kendi dükkanlarına yapılmasına izin vermiyor. Burada Kuyumcu Esnaflığı yapan Mustafa Çiçek de bu çalışmaların gereksiz olduğunu, harcanan paraların boşa gittiğini, onca sorun varken estetik çalışmalarının bir işe yaramadığını söyledi.

‘BELEDİYENİN GÖREVİ 80 MİLYON İLE GEREKSİZ ÇALIŞMALAR YAPMAK DEĞİLDİR’
“Esnaf, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kafasına göre yaptığı güzelleştirme çalışmalarından şikayetçi.” diyen Mustafa Çiçek, “Urfa’yı güzelleştirecekse ilk önce gidip eski sanayi bölgesini, oto galericiler bölgesini güzelleştirsin. Karakoyun Deresine suyu bırakacaklardı ama bunu yapmadılar. Divanyolu Caddesi, Sarayönü Caddesi belli başlı zenginlerin yeridir. Kalkıp bu caddelerde bulunan dükkanların kepenklerini yenileme, binaları giydirme belediyenin görevi midir? Büyükşehir Belediyesi’nin görevi çevre yolları açmak, yeşil alanlar, otoparklar yapmak, sanayi bölgeleri gerçekleştirmek, kaçak yapıları engellemektir. Belediyenin görevi bu gibi caddelerde 80 milyon lira ihale ile yandaşlarına çalışmalar yapması değildir.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

‘ESTETİKLİK, MİMARLIK GÖREMİYORUZ’

Çiçek, “Kızılkoyun mağaralarını güzelleştirerek burada şelale gibi çalışmalar yapılacaktı ama 4-5 yıldır halen yapılmadı. Söz konusu caddedeki giydirme çalışmaları yapılırken, burada estetiklik, mimarlık göremiyoruz. Kendi kafasına göre ihale yaparak çalışmalara başlamış. Burası planlı mimari yapısına göre restorasyon yapılmıyor. Valiliğin çevresinde bulunan alanlar bu kadar çöplük içerisindeyken, buraları düzenlemesini çok gereksiz görüyorum. Bu bölgede oto galericiler artık mahalle içerisine girmiş durumda. Her sorulduğunda oto galericiler sitesi buradan kalkacak diyorlar. Ancak halen kalkmadı, üstelik buranın ne yolu, ne kanalizasyon hattı ne de çevre düzenlemesi uygundur. Belediye Başkanının görevi, verdiği sözleri yerine getirmektir. Valiliğin çevresinin ne halde olduğunu Cumhurbaşkanlığı sitesine gönderdim ancak 3 aydır bir cevap gelmedi.” diye ifade etti.

‘URFA SADECE DİVANYOLU CADDESİ DEĞİLDİR’
“2-3 ay öncesinden oto galericiler sitesinin taşınması söz konusuydu ama halen burası olduğu gibi duruyor. O bölgede hem sanayinin hem de oto galericiler sitesinin ne zaman kalkacağı halen belirsizliğini koruyor. Ben bunların açıklamalarını istiyorum. Yani bu caddelerde yapılan estetikliğin zengin kişilere peşkeş çekildiğini düşünüyorum.” sözlerinin altını çizen Çiçek, “Estetikliği gitsinler Kamberiye, Topdağı mahallelerinde yapsınlar. Turizm bölgeleri düşünülüyorsa, Urfa’nın girişi olan Akabe, Haleplibahçe, Süleymaniye mahallelerinde düzenleme yapsınlar. Divanyolu Caddesi ile Urfa yaşanmıyor. Burası zenginlerin yeridir. Burada bulunan dükkanların kirası 50 binden az değildir. O zaman burada yapılan çalışmalar, mülk sahibine yapılmalıdır. Mülk sahibine yaptıramıyorsa Belediye bunun sadece yüzde 50’sini karşılasın. Belediyenin ne işi olur benim dükkanımın kepengi ile. O zaman benim de evim Cumhuriyet Caddesi’nde bulunuyor, benim de binamın estetikliğini yapsınlar. Bu giydirme çalışmaları Birecik’te de yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

‘BELEDİYELERİMİZ YIK-YAP ÇALIŞMALARIYLA PARA KAZANIYOR’
Esnaf Mustafa Çiçek, “Büyükşehir Belediyesi, çalışma yaptığını göstermek için asfalt yapıyor, kaldırıyor. Karaköprü’de imar verilirken her binanın altına otopark yapılacağını söylediler ama şu anda bakıyoruz yapılan binalarda otopark yoktur. Belediyenin bu yapılara izin vermemesi gerekir. Bütün caddeler otopark olarak kullanılıyor. Ortada yol yok, otopark ücreti alınıyor. Belediyelerimiz hiçbir sorunu çözmeden gereksiz çalışmalar yapma peşinde. Belediye Başkanlarımız da marketleri, fırınları denetlemesi yerine sürekli bir yerlere ziyaretler gerçekleştiriyorlar. 1985 yılındaki belediyenin çalışmaları, şu anda belediyelerin çalışmalarından bin kat daha faydalıydı. Eskiden esnaflar, belediye yetkililerinin denetlemeye geldiğini görünce temizlik yaparlardı, kasaplar kaçak etleri saklardı. Ama şimdi denetim olmadığı için isteyen istediği fiyata ürün satabiliyor. Ben de belediyenin görevini anlamıyorum. Bizim belediyelerimiz yık-yap çalışmalarıyla para kazanıyor. işsizlik almış başını gidiyor, belediyeler estetikliğin derdine düşmüş.” şeklinde ifade etti.  (Kaynak:Urfamhaber.com)

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan