Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / “Kudüs ümmetin kırmızı çizgisidir”

“Kudüs ümmetin kırmızı çizgisidir”

(Ruha Haber Ajansı) – ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı BM Güvenlik Konseyi’nin ardından Genel Kurul’un gündemine geldi. BM Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucu Kudüs tasarısı kabul edildi. 128 Kabul, 9 Ret, 35 çekimser oy kullanıldı.

Ancak Şanlıurfa genelinde İsrail ve onun hamisi ABD’ye tepkiler çığ gibi büyüyor. Dergah Camii’nde Cuma namazı sonrasında toplanan STK’lar yaptıkları ortak basın açıklamasında İsrail ve ABD’ye tepki gösterdi.

Yapılan ortak yazılı basın açıklamasının satır başları ise şöyle:

“İSLAM BİRLİĞİ TEŞİKLATI’NIN “KUDÜS FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR” KARARINI DESTEKLİYORUZ”

İslam Birliği Teşiklatı’nın “Kudüs Filistin’in başkentidir” kararını destekliyoruz. Ancak başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin başta terör organizasyonu İsrail ve onun hamisi ABD ile her türlü askeri, siyasi ve ekonomik ilişkilerini yeniden gözden geçirmesini talep ediyoruz. BM denilen kukla yapının dünya barışına hizmet edecek şekilde yeniden yapılanmasını “Dünya 5’ten büyüktür” haykırışının her platformda ısrarla sürdürülmesini desteklediğimizi belirtmek istiyoruz.

“SADECE SÖZ VE DUALARLA VB. DUYGUSAL TEPKİLERLE MÜCADELELER KAZANILAMAZ”

Ayrıca şunu bilelim ki, zalimlerle mücadele de öncelikle bizlerin güçlü, birlik ve beraberlik içine olmamız gerekiyor. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi’nin sözü bize rehber olmalı. “Dostları ile uğraşanlar düşmanlarını yenemezler.” Düşmanımız bizden farklı da olsa Müslüman kardeşlerimiz değil, zalim ve zorba emperyalist güçler olduğunu iyice bilmeliyiz. Öncelikle bizler Kudüs’ün misyonunu, kendi yürek ve hayatlarımızda yaşayarak örnek şahsiyetler olmalıyız. Tıpkı âlemlere rahmet Hz. Muhammed (AS) her şeyden önce “emin” olduğu gibi. Sadece söz ve dualarla vb. duygusal tepkilerle mücadeleler kazanılamaz. Her zaman aklıselim hareket edip, durmaksızın hakikatin peşinde olmalı ve yaymalıyız. “Düşmanınızın silahıyla kuşanın!” emri gereği akıl, ilim, hikmet, bilim, teknoloji, iletişim ve eğitim gibi her alanda kendimizi geliştirmek ve medeniyet seviyemizi yükseltmek zorundayız.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan