Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Adli Tıp Kurumu ne zaman taşınacak?

Adli Tıp Kurumu ne zaman taşınacak?

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’da vasat bir yerde olan ve birçok vatandaşın merak ettiği konuların başında olan Adli Tıp Kurumu’nun başka bir yer taşınması muamması devam ediyor.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, eski Çocuk Hastanesi binalarından birini Adli TıpKurumu‘na tahsis etmişti. Ancak aradan geçen onca zaman rağmen ne taşınma oldu ne de taşınma işlemi ile ilgili bir adım atıldı.

VATANDAŞLARDA RAHATSIZ…

Şanlıurfa eski Çocuk Hastalıkları Hastanesi binalarından biri Adalet Bakanlığı‘na bağlı olarak faaliyet yürüten Adli Tıp Kurumu‘na tahsis edilmişti. Adli Tıp Kurumu, yaklaşık 4 yıldır Atatürk Mahallesi’ndeki eski Verem Savaş Dispanseri binasında faaliyet gösteriyor. Şanlıurfa’nın tek Adli Tıp Kurumu olma özelliğini barındıran kurumda günde ortalama 3 otopsi yapılıyor. Ancak hem çevredeki vatandaşlar hem de cenazelerini almaya gelenler Adli Tıp Kurumu’nun mevcut yerinden şikayetçi.

BİR VAAT DAHA SÖZDE KALDI

Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu‘na devredilen eski Çocuk Hastalıkları Hastanesi binası olası dış etkenlere karşı tel örgüyle çevrilerek korumaya alınmıştı. Ancak aradan geçen onca zamana rağmen taşınma işlemi yapılmadı ve anlaşılan o ki verilen bir vaat daha söz de kaldı.

BÖLGEDEKİ TRAFİĞİ DE KİLİTLİYOR

Adli Tıp Kurumu’nun Atatürk Mahallesi’nde yer alması birden çok sorunu beraberinde getiriyor. Ama Adli Tıp Kurumu’nun bölgede olmasından dolayı en büyük sorun araç parkı oluyor. Adli Tıp Kurumu’na gelen vatandaşların yoğunluğundan dolayı kurumun altında herkes aracını park edince ortaya park sorunu çıkıyor. Haliyle o bölgede yaşayan vatandaşlar ile o bölge de iş yapan esnaf duruma tepki gösteriyor.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan