Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Son Dakika…697 sayılı İhraç ve iade KHK’sı yayımlandı

Son Dakika…697 sayılı İhraç ve iade KHK’sı yayımlandı

(Ruha haber ajansı/RHA)-697 sayılı İhraç ve iade KHK’sı yayımlandı. KHK ile 266 kişi kamudan ihraç edilirken, 1890 kişi de görevine iade edildi.
Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 697 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, “FETÖ”nün Mor Beyin yazılımı mağduru 2 bin 168 kamu görevlisinden 1823’ünün göreve iade edildiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı ve TSK’dan 48 kişi kamu görevinden çıkartıldı. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarından da 214 kişi görevlerinden ihraç edilenler arasında yer aldı. Yeni KHK ile ayrcıa bir televizyon ve bir radyo kanalı da kapatıldı. Öte yandan Resmi Gazete’deki Bakanlar Kurulu ile, EGM bünyesinde yer alan Özel Harekat Daire Başkanlığı da kaldırıldı.

BİN 823 KİŞİ GÖREVLERİNE İADE EDİLDİ
Yeni KHK’da göreve iadeler de yer aldı. ‘FETÖ’nün “Mor Beyin” kumpası sonucu ByLock kullandıkları iddiası nedeniyle görevlerinden ihraç edilen bin 823 kişi kamudaki görevlerine iade edildi.

Görevlerine iade edilenlerin sayıları en fazla şunlarda gerçekleşti; Milli Eğitim Bakanlığı’nda 544, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 458, Sağlık Bakanlığı’nda 204, Jandarma Genel Komutanlığı’nda 99, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 81, Adalet Bakanlığı’nda 79.
262 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ
Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan 697 sayılı kararname ile “terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca Devletin milli güvenliğne karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplarla ilişkisi olduğu gerekçesiyle” 262 kişi kamu görevinden ihraç edildi.
2 MEDYA KURULUŞU KAPATILDI
697 sayılı KHK ile birlikte bir televizyon ve bir radyo kanalının da kapatılmasına karar verildi. Hatay Güney Radyo TV Yayıncılık AŞ (Hatmar FM) ile Prestij Medya Yayıncılık AŞ. (YEK TV) kapatıldı.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan