Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / “Şanlıurfa’yı, Diyarbakır’ı susuz bırakmayacağız”

“Şanlıurfa’yı, Diyarbakır’ı susuz bırakmayacağız”

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Güneydoğu Anadolu gibi bölgelerde su az. Orada tasarrufa riayet edeceğiz. Ama Şanlıurfa’yı, Diyarbakır’ı susuz bırakmayacağız. Şırnak’ı, Gaziantap’i susuz bırakmayacağız” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu basın mensuplarının karşısına geçip sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, yağışsız geçen kışa ve Güneydoğu’daki susuzluk ile barajlardaki doluluk oranına değindi.

EROĞLU: ŞANLIURFA, DİYARBAKIR CİVARINDA, GAP BÖLGESİNDE YAĞIŞLAR ANCAK BEKLENENİN YÜZDE 35 OLDU

Veysel Eroğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yağışların beklenenin altında olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, “Biz 2018’de de 2017’de hiç hissettirmediğimiz gibi şehirlerimiz de su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Şehirleri susuz bırakmamak birinci hedefimizdir. Sanayiyi susuz bırakmayacağız, bir de tabi ki sulama. Burada sulamada Şanlıurfa, Diyarbakır civarında, GAP Bölgesinde yağışlar ancak beklenenin yüzde 35 oldu. Orada oturacağız, çiftçilerimize az suyla sulama yapmak için çok hızlı şekilde damlamalı ve yağmurlamalı çiftçilerimizle birlikte hayata geçireceğiz. Şu anda barajlarımız en düşük seviyede olmasına rağmen yüzde 33 civarında doluluk var. Bazı bölgelerde su fazla, Güneydoğu Anadolu gibi bölgelerde su az. Orada tasarrufa riayet edeceğiz. Ama Şanlıurfa’yı, Diyarbakır’ı susuz bırakmayacağız. Şırnak’ı, Gaziantap’i susuz bırakmayacağız. Fakat sulamada özenle sulayacağız. Artık böyle saldım çayıra havası olmayacak. Biz tarlanın başına kadar suyu getiriyoruz. Dolayısı ile çiftçimiz yağmurlama veya damlama sulama sistemi yapacak. Bu olursa herhangi bir problem olmaz” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan