Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / 2019’da Büyükşehir’e kimler aday olacak?

2019’da Büyükşehir’e kimler aday olacak?

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Analiz Haber) – 2019’da yapılacak seçimlerden sonra gözler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi. Öyle ki Nihat Çiftçi’nin yanı sıra birden çok ismin Büyükşehir’e aday olması bekleniyor.

2019 seçimlerine bir yıl kala adaylar açıktan olmasa da alttan taban oluşturmaya ve Ankara ile temaslar kurmaya devam ediyor. Ankara kulislerinden alınan bilgilere göre, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için birden çok ismin zikredildiği yönünde.

EN BÜYÜK ADAY FAKIBABA…

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şüphesiz en büyük adayın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba olması bekleniyor. Öyle ki siyasi kariyerinden belediye başkanlığı, milletvekillik ve bakanlık bulunan Fakıbaba’nın tek eksiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı…Nihat Çiftçi’yevatandaşlardan tepki yağmasından dolayı Fakıbaba’nın Ankara’nın da onayı olması halinde gelişine kesin gözüyle bakılmaya başlandı.

NİYAZİ YANMAZ’DA ADAYLIĞINI KOYACAK

Zaman zaman medya önüne çıkarak kentin sorunlarını dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz’a karşı vatandaşlar tarafından bir sempati duyuluyor. Halkı anlaması ve halkın dilinden konuşması şüphesiz Yanmaz için en önemli handikap olacak. Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz her ne kadar birinci ağızdan aday olacağını ifade etmese de adaylığını yaz aylarına doğru açıklaması bekleniyor. Öyle ki şu sıralar ilçeleri bitiren ve nabız yoklayan Başkan Yanmaz, esnafı da yoklayacak.

OĞUL’DA SON ANDA BİR ÇIKIŞ YAPABİLİR

Dün gelen bir son dakika haberi ile İyi Parti Şanlıurfa İl Başkanı olan Hasan Oğul’un da ismi Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için yüksek sesle konuşulan isimlerin arasında geliyor. Yeni bir parti ile bir çıkış yakalamak ve siyasi hayata hızlı bir giriş yapmak isteyen Meral Akşener’in bu anlamda Şanlıurfa gibi kritik nokta da mutlaka Büyükşehir için bir aday çıkaracağı tahmin ediliyor. Arap oluşu ve Şanlıurfa’daki Arap vatandaşlar arasında bir saygınlığının olmasını fırsat bilen Meral Akşener’in Oğul’u Büyükşehir’e aday göstermesi bekleniyor.

CHP, MHP VE HÜDA-PAR’DA ADAY GÖSTERECEK

Şanlıurfa’nın diğer muhalif partileri olan CHP, MHP ve HÜDA-PAR’ın da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstereceği biliniyor. Geçen yıllarda Vedat Melik ile bir çıkış yakalamak isteyen CHP’nin bu yıl ki ismi sır gibi gizli tutuluyor. MHP’de ise tablo az çok rengini belli etti. Zaman zaman yaptığı çıkışlarla Şanlıurfalı vatandaşların gözünde kendisine iyi bir imaj edinen MHP İl Başkanı Mahmut Güneş’in aday olması bekleniyor. HÜDA-PAR’da ise bilinmezlik yerini korumaya devam ediyor. Büyükşehir için düşünülen isim Lokman Yalçın olurken, parti farklı bir isimi de aday gösterebilir.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan