Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / DEDAŞ köylüyü 30 yıllık elektrik panosuna mahkûm etti

DEDAŞ köylüyü 30 yıllık elektrik panosuna mahkûm etti

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Dicle Elektrik ve Dağıtım A.Ş(DEDAŞ) Şanlıurfa’da vatandaşları 30 yıllık ve yanmış elektrik panosuna mahkum etti.

Gündüz gece demeden giden elektrik kesintileri bir yana dursun vatandaş DEDAŞ yüzünden mağdur olmaya devam ediyor. Kenttin Harran ilçesindeki Aşağı Kesmekaya Mezrası’nda vatandaşların elektrik çilesi devam ediyor.

Mezrada günlerdir elektrik kesintisi devam ediyor. Elektrik yüzünden hayatla bağları kopan köylüler yaşanan sıkıntıdan dolayı tarlalarını sulayamaz duruma geldi. Köyün bu halde olmasında tek neden ise elektrik akımı sağlayan panonun 30 yıllık olması ve yaşanan bunca duruma rağmen halen değiştirilmemiş olması.

MOL:YETKİLİLERİ ARIYORUZ ARIZAMIZ GİDERİLMİYOR

Köy sakinlerinden Mahmut Mol, Ruha Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada köyde 3 günden bu yana elektrik olmadığını ve hiç kimsenin ilgilenmediğini ifade etti. Mol, “3 gündür elektriğimiz yok. Yetkilileri arıyoruz arızamız giderilmiyor. 60 hanelik köyümüzün elektriği yok. Panomuz zaten 6-7 aydır, yanmış ve kül olmuş halde. Şikayet ediyoruz, hiçbir yetkili karşımıza çıkmıyor” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan