Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfa’da AMATEM’in ihalesi yapıldı, kısa sürede bitiyor

Urfa’da AMATEM’in ihalesi yapıldı, kısa sürede bitiyor

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “AMATEM bizim için bir sıkıntı ve bununla ilgili de ASPİM ile bir ihale içindeyiz. Yer konusunda da 20 bin metre kare yer verdik. İnşallah kısa bir süre içinde inşaatına başlanacak” dedi.

Eyyübiye Belediyesi ve YEDAM(Yeşilay Dayanışma Merkezi) işbirliğiyle beraber “1.Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştay sabah itibariyle start verdi. Alanında uzman kişilerden onlarcası gençliği ve toplumu ilgilendiren çalıştaya katılım sağladı.

 “TEŞHİS EDİLMİŞ DURUMDA, HASTALIĞIMIZLA YÜZLEŞELİM”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ortada bir hastalık olduğunu ve bunun teşhisinin de konulduğunu ifade etti. Ekinci, “Biliyorsunuz bağımlılığın her türlüsü zararlıdır. Son zamanlarda da buna teknoloji bağımlılığı da eklendi. Malumunuz Eyyübiye ilçesi 375 bin nüfuslu bir ilçedir. Nüfus bakımından Şanlıurfa’nın en büyük ilçesidir. 150 bin Suriyeli ile beraber 500 bin bulan ilçede bir nüfus var. Çok uzun yıllara dayanan çarpık kentleşme ve o fizik yapılar ister istemez de o insanların ruhu üzerinde de olumsuz etkiler bırakacaktır. Sokağa çıktıklarında sosyal yaşam alanları konusunda sıkıntıları varsa bu belki de onları üzmüştür ve haliyle suiistimal edilecek konular oluyor. İlk günden itibaren bu konuda farkındalık oluşturmaya çalıştık. Yeterli mi, değil. Sayılar söyleniyor, yaşlar söyleniyor, mutlaka gerçeklik payı vardır. Ama önemli olan, bu konuyla ilgili mücadele etmek zorundayız ve geç kalmışız. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor ama burada da ortak olunması lazım. Teşhis edilmiş durumda, hastalığımızla yüzleşelim. Bu teşhis sonucunda da tedaviye iyi başlayalım. Neden bununla ilgili bir kampanya başlatmayalım ki, çok şeyler yapabiliriz, yapmamız lazım. Biz çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirebiliriz. Onlar sokağa çıkacaklardır. Ortada sorunlu bir genç varsa, sadece o ev halkı huzursuz değildir. O mahalle de huzursuzdur, o il de huzursuzdur, o toplumda huzursuzdur” dedi.

“AMATEM BİZİM İÇİN BİR SIKINTI VE BUNUNLA İLGİLİ DE ASPİM İLE BİR İHALE İÇİNDEYİZ”

Mehmet Ekinci, AMATEM’in ihale sürecinde olduğunu, yer temini yapıldığını ve kısa süre içinde inşaata başlanacağını ifade ederek şöyle konuştu:

“YEDAM diye bir proje başlattık. Orada bugüne kadar bu anlamda 150’ye yakın madde bağımlısı gençle ve ailesiyle bire bir görüşme de bulunulmuş ve çok güzel sonuçlar elde edilmiş. AMATEM bizim için bir sıkıntı ve bununla ilgili de ASPİM ile bir ihale içindeyiz. Yer konusunda da 20 bin metre kare yer verdik. İnşallah kısa bir süre içinde inşaatına başlanacak. Ama önemli olan maddeye erişme engelidir. Bu konuda güvenlik güçlerimiz gerekeni yapıyordur. “

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan