Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Şanlıurfa’da Fetö’nün “Adliye imamına” hapis cezası

Şanlıurfa’da Fetö’nün “Adliye imamına” hapis cezası

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Şanlıurfa’da Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ)’nün “Adliye imamı” olduğu iddiasıyla yargılanan eski öğretmen 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Mehmet Güven ve avukatı katıldı.Mahkeme başkanı, sanığın ByLock programı kullanıcısı olduğu ve “Oğuz” kod adlıyla daha önce öğretmen olarak görev yaptığı Çorum’da örgütün “Adliye imamı” olduğunun belirlendiğini söyledi.

Şanlıurfa’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sözde Adliye imamlarından olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa,8 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya FETÖ’nün Adliye imamı olduğu saptanan tutuklu sanık Mehmet Güven ile avukatı katıldı. Sanık yaptığı savunmada örgütün Adliye imamı olmadığını ve örgütün haberleşme programı olan ByLock’u kullanmadığını iddia etti.
Cumhuriyet savcısı da değerlendirmesinde, sanığın örgüt yöneticileri tarafından görevlendirildiğinin tespit edildiğini belirterek, Bank Asya’daki hesap hareketliliğinin de dikkate alınarak üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanığa “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan