Anasayfa / TÜM HABERLER / GAP İdaresi Başkanı Karahocagil’e Adalet Mercilerinden Tokat Gibi Karar

GAP İdaresi Başkanı Karahocagil’e Adalet Mercilerinden Tokat Gibi Karar

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Geçtiğimiz aylarda Ruha Haber Ajansı’nda Ömer Dodanlı imzalı “GAP İdaresinin Paraları Fetöcü’lere mi gitti?” adlı haber ile ilgili GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, adli mercilerin yolunu tutmuştu. Mahkeme, Ruha Haber Ajansı’nın gündeme getirdiği haberi haklı bularak ilgili şikayetle ilgili kavuşturmaya yer olmadığına yönelik kanaat getirdi.

15 Temmuz 2016 FETÖ kanlı darbe girişiminin ardından kamuda FETÖ ile bağlantılı bir çok idareci ve personel görevden el çektirildi. Kimi cezaevine konuldu, kimisi açığa alınarak haklarında dava açılmıştı. Hatırlanacağı üzere GAP İdaresi’de FETÖ bağlantılı haber sitesine ve ajanslarına yüklü miktarda paralar aktardığı iddialarını gündeme taşımıştı Ruha Haber Ajansı. Bu ciddi iddialar uzun süre kentin gündeminde yerini almıştı. Ajans olarak kentin gündemini meşgul eden bu iddiaların araştırılması için çeşitli haberler yapıldı. Ruha Haber Ajansı Muhabiri Ömer Dodanlı, milletin ve halkın parasını FETÖ’cü site ve ajanslara aktaranları deşifre ederek, medya etik ve kuralları çerçevesinde haberleştirmişti.

MAHKEME KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA KARAR VERDİ

Yapılan haberin adından haberde adı geçen GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, mahkemenin yolunu tutmuştu. Mahkeme haberle ilgili yaptığı incelemede haberde ahlaki değerlerin çiğnenmediği, basın ve medya etiğinin dışına çıkılmadığı ve buna binaen kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

HANDAN KARATAŞ’A DA TOKAT GİBİ CEVAP VERİLMİŞTİ MAHKEME TARAFINDAN

Öte yandan Ruha Haber Ajansı’nın geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiği proje vurgunları ile ilgili haberler adli mercilere taşınmıştı. “Her yerden o çıkıyor” adlı habere mahkeme karar verdi. Mahkeme Handan Karataş’ın şikâyetini değerlendirdi ve kovuşturmaya yer olmadığına kanaat getirmişti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan