Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Hani Çocukları Dilencilik Yapmaktan Kurtaracaktınız !

Hani Çocukları Dilencilik Yapmaktan Kurtaracaktınız !

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şanlıurfa il Müdürlüğü ile Hayata Destek Derneği,  “Çocuk İşçiliği ve Dilenciliği ile Mücadele Programı”düzenledi. Salon odalarının dışına çıkmayan proje ve programların yapılmasına kamuoyundan tepki yağarken ele alınan içeriklerin ne zaman uygulamaya geçeceği merakla bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde STK temsilcilerin katılımı ile özel bir otelde gerçekleşen toplantıda “Çocuk İşçiliği ve Dilenciliği” ele alınmıştı. Çocuk işçiliği ve dilenciler ele alınmasına ele alındı da, önlenmesine yönelik kayda değer hiçbir çalışma gözükmüyor. Sadece mevzuatı yerine getirme amaçlı toplantı yapılması kamuoyunun tepkisine neden oluyor.

DİLENDİRİLEN ÇOCUK SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il Müdürü Hasan Bilici, özel bir otelin salonunda yaptığı açıklamada,”Özellikle Suriye iç savaşı ile birlikte ülkelerini terk etmek zorunda kalıp Urfa’da yaşayan Suriyeli çocuklarla birlikte il genelinde trafik ışıklarında ve sokak başlarında dilinen ve dilendirilen çocuk sayısı her geçen gün artış gösteriyor.” ifadelerine yer vermişti.

AÇIKLAMALARDAN ÖTEYE GİDEMEDİLER

Ayrıca, İl Müdürü Bilici, Urfa genelinde dilencilik yapan çocuk sayısının yüksek olduğunu ve bununla mücadele kapsamında da STK ve emniyet güçleri ile koordineli çalıştıkları ifade ederek, amaçlarının Şanlıurfa’da en yakın zamanda çocuk dilenciliğini ve çocuk çalışanını bitirmek olduğunu söylemişti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan