Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Bilim Şenliği Mi, Özel Okul Şovu Mu?

Bilim Şenliği Mi, Özel Okul Şovu Mu?

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’da geçen hafta star alan Bilim Şenliği özel okulların tanıtım etkinliklerine dönüştü.

Şanlıurfa’da yeni eğitim ve öğretim yılı başlamasının üzerinden bir ay kadar zaman geçti. Her yıl olduğu gibi bu yılda hazırlanan Bilim Şenliği’nde stantlar açıldı. Birçok okul düzenlediği etkinlilerle ilgi topladı.

Ancak Bilim Şenliği’nin alanına gidip stant açan ve etkinlik yapan okulların neredeyse tümü özel okullardan oluştu. Şenlik alanı Özel okulların tanıtım şovuna dönüştü. Her okul ilim ve irfandan ziyade reklamla öne çıkıp daha çok öğrenci kapmaya yarışına girdi.

Türkiye’nin özellikle ekonomik alanda tedbir planları yaparken özel okullar öğrencilerden aldıkları yüksel fiyatlarla (yıllık 15 ila 25 bin arası) devlet okullarına çaka satmayı ihmal etmedi.

Devlet okullarının stantlarda olmaması (Biz görmedik) veya görülmemesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir eksikliği mi yoksa gerçekten devlet okullarında bilimsel hiçbir proje yapılmıyor mu? Sorularını akıllara getirdi.

Bazı özel okullar şovu o kadar ileri taşıdı ki bilim şenliği devlet okullarına nispet yaparcasına eğlence mekânına dönüştü.

Devlet okullarının öğrencilerinin de şenlik sadece ziyaretçi ve şovu izleyenler olarak kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

Eğitimciler bilim şenliği ile ilgili nasıl düşünür bilinmez ancak yaşanan bu durum devlet okullarında okuyan öğrencilere ikinci sınıf insan muamelesi olarak değerlendirildi.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan