Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Suruç Ortak Makine Kullanım Parkı Projesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Suruç Ortak Makine Kullanım Parkı Projesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Suruç Kaymakamlığı, GAP İdaresi arasında ve Suruç Ziraat Odası arasında yapılan protokol doğrultusunda hayata geçirilen Suruç Ortak Makine Kullanım Parkı Projesi açılış törenine TZOB Genel Başkan Yardımcısı Cevap Delil ve bölge ziraat odaları başkanları katıldı. Açılışta konuşan Delil, ‘TZOB olarak çiftçilerimizin hep yanında olup her türlü projeden faydalanması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz’ dedi.

Suruç Ortak Makine Kullanım Parkı Projesi ile 50 dönüm ve altındaki toprak sahiplerine piyasanın altında ücretlerle tarım makine ve ekipmanları sağlanacak. Proje dahilinde arazi sürümünden, hasada kadar kullanılacak toplam 38 makine bulunuyor.  Suruç Kaymakamlığı ile GAP İdaresi arasında yapılan protokol doğrultusunda projenin paydaşı Suruç Ziraat Odası yer alıyor.

Parkın açılış töreni Suruçta gerçekleştirilen NAR Festivali dahilinde gerçekleştirildi. Açılışa, Suruç Kaymakamı Tarık Açıkgöz, Şanlıurefa ve Diyarbakır Ziraat Odaları Başkanları, GAP İdaresi Yetkilileri ve çok sayıda çiftçi katıldı. Açılış törenine ziraat odaları olarak, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Cevat Delil, Hilvan Ziraat Odası başkanı ve Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Hikmet İpar, Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Suruç Ziraat Odası Başkanı Ayhan Kılıç, Diyarbakır bölgesinden Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman  İskenderoğlu ve Sur Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir katılım sağladı.

Törende bir konuşma yapan TZOB Genel Başkan Yardımcısı Cevat Delil şunları söyledi; “TZOB olarak Çiftçimizin daha fazla kazanması, daha fazla refah seviyesinin yükselmesi için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Bugün burada Suruç ilçesinde Ziraat odası başkanlığı ve GAP İdaresi öncülüğünde Suruç Kaymakamlığımızın başkanlığında makine ekipman parkımızı açmış bulunmaktayız. bu benzer çalışmaların diğer ziraat odalarımızdan da bekliyoruz. Projenin hayata geçmesinde ve bugün burada açılışa katılan kıymetli misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan