Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Karataş: Büyükşehir Belediyesi Kamuoyunu Yanılttı

Karataş: Büyükşehir Belediyesi Kamuoyunu Yanılttı

Uzun süre kamuoyunu meşgul eden Kaşmer Dağının imara açılmasının yankıları sürüyor. Siyaset Bilimci Doç. Dr. Kenan Karataş, büyükşehir belediyesinin kamuoyunu yanılttığı iddiasında bulunarak bir analiz yaptı.

“Büyükşehir Belediyesi’nden Urfa Kamuoyuna Yanlış ve Yanıltıcı Bilgi” başlığıyla sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Karataş, “Büyükşehir Belediyesi yetkilileri imara açılması söz konusu olan Kaşmer Dağı’nın % 96’sının hazineye (Kamu) ait olduğunu ifade ederek kamuoyunu yanıltmıştır.” Dedi.

Siyaset bilimci Karataş, büyükşehir belediyesini eleştirdiği yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi.

“2/3/2015 Tarihli Kararnameye istinaden 5 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararda; Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde şu alanlar proje alanı olarak ilan edilmiş “SATILAMAZ” şerhi ekleyerek Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etmiştir.

Aşık Mahallesi 73,4 hektarlık alan,

Aşık ve Öğütçü Mahallesi 495,20 hektarlık alan,

Mehmetçik Mahallesi 7,10 hektarlık alan,

Kızlar Mahallesi 78,9 hektarlık alan Özel Proje Alanları olarak belirlenmiş, “SATILAMAZ” bendi eklenerek belediyeye tahsis edilmiştir.

 

Bakanlar Kurulu’nun 2015/7387 sayılı kararnamesi 2. maddesinde yer alan “SATILAMAZ” bendini ancak söz konusu alanları imara açarak aşabileceğini bilen Belediye bu anlamda imar kararını ivedilikle Belediye Meclisi’ne getirmiştir. İmara konu olan alanların imara açılması halinde, bu yerler meclis kararlarıyla parsellenip yok pahasına özel şahıslara satılabilecektir.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan