Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Büyükşehir’e Aday Olması Beklenenler Sessizliğini Koruyor

Büyükşehir’e Aday Olması Beklenenler Sessizliğini Koruyor

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Özel Haber) – Aday adaylık süresinin bitimine 3 gün kala gözler Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması beklenen isimleri aramaya başladı.

Mart ayında yapılacak seçimlere aylar kala, kent ahalisi henüz istediği isimleri göremedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için onlarca isim aday adaylığını açıklarken, daha önceden aday olmasına kesin gözüyle bakılan isimler ise sessizliğini korumaya devam ediyor. Zeynel Abidin Beyazgül dışında diğer isimler sessizliğini bozmadı.

İşte Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması beklenen isimler:

MEHMET EKİNCİ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kendi ağzından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı dillendirmese de kentte Ekinci’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istediğini sağır sultan bile biliyor. Ancak aday adaylık süresinin bitimine 3 gün kala Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci sessizliğini koruyor.

AHMET EŞREF FAKIBABA

Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde adından “efsane başkan” olarak söz ettiren Ahmet Eşref Fakıbaba her ne kadar 24 Haziran’da hazırladığı milletvekili listesiyle Ak Parti’ye kan kaybettirse de vatandaşların istediği isimlerin başında geliyor. Şu anda Ak Parti Milletvekili görevini sürdüren Ahmet Eşref Fakıbaba’nın aday olup olmayacağı merak konusu oldu.

MELİH GÖKÇEK

Bir döneme damgasını vuran ve uzun yıllar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve daha sonra görevden alınan aslen Urfalı olan Melih Gökçek’in Şanlıurfa’ya aday gösterileceği de konuşulan iddialar arasındaydı. Her ne kadar bu mümkün görünmese de Urfalıların Melih Gökçek’in isminden mutlu olacağı konuşuluyor.

HASAN BASRİ GÜZELOĞLU

Aslen Şanlıurfalı olan ve Diyarbakır Valisi olarak görev yürüten Hasan Basri Güzeloğlu’nun da ismi Şanlıurfa Büyükşehir Başkanlığı için konuşulan isimlerin arasında geliyor. Öyle ki Şanlıurfa Valisi iken istifa eden ve daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan Celalettin Güvenç’in başarılı çalışmalarından dolayı vatandaşlar vali isimlerine sıcak bakıyor. Ancak Vali Güzeloğlu’nun siyasete girip girmeyeceği ise belli değil.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan