Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Pamuk Fiyatları Ne Zaman Yükselecek?

Pamuk Fiyatları Ne Zaman Yükselecek?

Ruha Haber Ajansı RHA- Her yıl milyonlarca ton pamuğun üretildiği Şanlıurfa’da bu yıl düşük fiyat nedeniyle çiftçiler büyük zarara uğradı. Ucuz fiyata rağmen pamuğu elinden çıkaran çiftçiler, bu anlamda tüccarların yüzünü güldürecek. Pamuğun da fındık gibi sonrada fiyatının yükselmesi bekleniyor.

Girdi maliyetleri ve DEDAŞ borcu nedeniyle pamuğunu erken satmak zorunda kalan çiftçiler, ucu fiyatın kurbanı oldu. Hatırlanacağı üzere Ordu’da da üreticiler fındığını ucuza satmış, fiyatlar sonradan yükselmişti. Aynı durum Şanlıurfa’da da pamuk için yaşanacağa benziyor. Çiftçilerin büyük bir kısmı pamuğunu ucuz fiyata elinden çıkardı. Pamuğu alıp stoklayan tüccarlar ise fiyatın yükseleceği zamanı bekliyor. Fiyatlar ne zaman ve ne şekil artacak bilinmiyor ama pamuk ihtiyacına bakıldığı zaman fiyatların artmasının kaçınılmaz olduğu tahmin edilebiliyor.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçileri uyarmış ve pamuğu 4 liranın altında satmamaları konusunda görüş bildirmişti. Bugün itibariyle biçerle toplanan pamuğun kilogramı 3, 250 civarında olurken, elle toplanan pamuk ise 2, 80 civarında satılıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan