Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Bu ağaç 2 bin yaşında!

Bu ağaç 2 bin yaşında!

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’da bulunan bir zeytin ağacının 2 bin yaşında olduğu belirtildi.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesi’ne bağlı Altınbaşak Mahallesi’nin Zeytinlik mezrasında bulunan bir ağacın 2 bin yaşında olduğu bildirildi.

Yaşı ile dikkat çeken ağaç 2010 yılında Şanlıurfa Valiliği bünyesinde oluşturulan bir ekip tarafından incelendiği ve bu incelemeler sonucunda zeytin ağacının yaşının 2 bin civarinda olduğu tespit edildi.

Herhangi bir koruma altında bulunmayan ağaca mahalle sakinleri sahip çıkıyor.

Mahalle sakinlerinden Muhittin Aslan, ağacın 2 bin yaşında olduğunu 7-8 yıl önce valilikten öğrendiklerini söyledi.

Ağacın korumasız olduğunu belirten Aslan, “2 bin yaşında olduğunu bilmiyorduk. Evet çok eski bir ağaç olduğunu biliyorduk, çünkü kaç nesildir bu ağacın varlığından herkes haberdardı. Ancak yaşı ile ilgili kimsenin bir fikri yoktu. Valilik incelemelerinden sonra ağacın 2 bin yaşında olduğunu öğrendik” dedi.

Ağacın koruma altına alınmasının gerektiğini aktaran Aslan, “Böyle yüzyıllara şahitlik etmiş bir ağacın koruma altına alınması gerekiyor. Ağaç hergün hayvanlar tarafından tahrip edliyor. Çevresinde herhangi bir koruma duvarı bulunmuyor. Biz mahalle sakinleri olarak sahip çıkmaya çalışıyoruz ancak, bu yetmiyor. Bu konuda yetkililerin devreye girmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan