Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Hastalıktan korunmanın yolu: Yemek ve giyim

Hastalıktan korunmanın yolu: Yemek ve giyim

(Ruha Haber Ajansı RHA)- Soğuk havaların etkisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde hastalıklara da davetiye çıkartılıyor. Enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere kronik hastalıklarla mücadele edilmeli?

Şanlıurfa, uzun bir süredir soğuk hava etkisi altına girdi. Bu havalar, hastanelerde yoğunluğun yaşanmasına sebep olurken, sağlık çalışanlarının da iş yükü artıyor. Uzmanlar, hastalıklardan korunmanın temel yolunun giyim ve yemekten geçtiğini belirtirken, kronik hastalığı bulunan kişilerin de ilaçlarını aksatmamasını istiyor.

C ve D vitamini eksikliğinden ötürü hastalıkların daha da yoğunlaştığını belirten uzman doktorlar, özellikle sebze ve meyve tüketimine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade ediyor. Et ve balık tüketiminin artırılması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, KOAH ve benzeri hastalıkları bulunan kişilerin tozlu havalarda dışarı çıkmaması yönünde uyarı yapıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan