Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Bakan Akar, Urfa’dan sonra Hatay’a geçti

Bakan Akar, Urfa’dan sonra Hatay’a geçti

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Millî Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar ile birlikte Şanlıurfa’nın ardından Hatay’a geçerek burada bulunan sınır birliklerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Bakan Akar ve beraberindeki heyet, müteakiben MİT Başkanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. İcra edilen toplantıda Suriye’nin kuzeyindeki son gelişmeler değerlendirildi. Soçi’de imzalanan mutabakat çerçevesinde İdlib’teki son durumun da ele alındığı toplantıda, ateşkesin devamına ilişkin çalışmalarla bölgede huzur ve istikrarın sağlanmasına yönelik yapılması gerekenler görüşüldü.

Bakan Akar, konuya ilişkin olarak, “Soçi’deki mutabakat doğrultusunda ateşkesin ve istikrarın devamı için her türlü gayret gösterilmektedir. Rusya ile bu konudaki yakın işbirliğimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan