Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Çatı’da “Dağ, fare mi doğuruyor”

Çatı’da “Dağ, fare mi doğuruyor”

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’da yerel seçimlere doğru muhalefet kanadının desteklediği adaylar belli olmaya başladı. Ancak belli olan adaylar için kırsalda karşılıkları olmadığı ve  muhalefetten uzak bir siyaset izledikleri savunuluyor.

31 Mart yerel seçimleri öncesi Şanlıurfa’da AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı olarak seçime girecek olan MHP adayı seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçimlere muhalefet kanadından girecek olan il büyükşehir ve merkez ilçe adayları belli olmaya başladı.

İlk olarak geçtiğimiz gün çatı adayı olarak lanse edilen Sabahattin Cevheri adaylığını açıklamıştı. Bugün de Karaköprü ilçe adayı Saadet Partisi adayı olarak seçime girecek olan aday açıklandı. Daha önce AK Partili kimliği ile de bilenen Essum Saatçi Aslan SP adına çatı adayı olduğunu açıkladı.

Ancak muhalefet kanadının desteğini alarak seçime girecek alan adayların muhalefetten uzak bir profil çizdikleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Adaylıklarını açıklayan isimler özellikle oy potansiyeli olan ve Urfa’da ana muhalefet konumumda olan HDP’nin ismini söylemekten kaçındıkları dikkat çekiyor.

Hem büyükşehirde hem de merkez ilçelerde AK Parti’den sonra en büyük oy oranına sahip olan partinin oylarına talip olan adayların HDP’nin ismini kullanmamaları anlaşma gereği mi yoksa parti ismi ile anılmama durum mu bilinmezken bu durum tüm kentte en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

Ortak aday ve çatı aday olarak isimlendirilen adaylara yönelik yapılan diğer bir eleştiri ise muhalefet adayından çok iktidar partisi adayı gibi davrandıkları ileri sürülüyor.

Çatı’da Büyükşehir ve Karaköprü ilçelerinin adayları netleşirken hafta sonuna kadar Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin de adaylarının netlik kazanacağı bildirildi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan