Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Adaylar tamam! Sıra sahada?

Adaylar tamam! Sıra sahada?

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’da muhalefet kanadının büyükşehir ve merkez ilçelerdeki adaylar kısmi de olsa belirlendi.

31 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa’da AK Parti’nin tüm adaylarının açıklanmasının ardından aday belirlemede sona doğru muhalefet kanadı da adaylarını tamamladı. Kırsal ilçelerde siyasi partiler kendi adaylarını belirlerken büyükşehir ve merkez ilçelerde orak aday üzerinde karar kılındı.

Bugün HDP ve CHP’den açıklamalar peş peşe geldi. Açıklamalarda büyükşehir adayı Sabahattin Cevheri’nin destekleneceği belirtildi.

Bu kapsamda büyükşehir belediyesi ve merkez ilçe adayları için aday seçime yapan Cevheri ekibi tamamladı. Parti olarak seçime Saadet Partisi üzerinden girilme kararının ardından ortak adaylarda SP adayı olarak tanıtılıyor. İlk olarak Karaköprü için Essum Aslan ardından Haliliye için Mustafa Hekimoğlu’nun isimleri açıklandı. Eyyübiye ilçesi için ise mevcut belediye başkanı Mehmet Ekinci’nın aday olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Adaylık için hafta sonuna kadar resmi açıklamanın beklediği bildiriliyor.

Büyükşehir adayı Cevheri’nin aday olarak açıklanması beklenen Mehmet Ekinci’yi bugün makamında ziyaret etti. Ziyareti’nin ardından Cevheri ve Ekinci sosyal medya hesapları üzerinden görüşmelerini kamuoyu ile paylaştı.

Ekinci sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Eski Milletvekili’miz Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sn Sabahattin Cevheri bizleri ziyaret ettiler. Güzel Urfa’mızı konuştuk. Yaşadığımız şehre olan aidiyet duygumuzun çizeceği yola, biçeceği role hep razı olduk, bundan sonra da üstlenmemiz gereken role razıyız”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan