Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Saadet, Urfa’da Çatıyı Uçurdu

Saadet, Urfa’da Çatıyı Uçurdu

Şanlıurfa’da yerel seçimlerde ortak aday çıkarmayı planlayan muhalefet kanadı Saadet Partisi’nin azizliğine uğradı. Çatı büyükşehir belediye başkan adayı Sabahattin Cevheri dışında karşılık bulmadığı belirtiliyor.
31 Mart yerel seçimleri öncesi aday belirmek son gün yarın. Bu kapsamda Şanlıurfa’da muhalefet kanadınının merkez ilçe adayları için beliryicilik rolü verdiği Saadet Partisi aday bulmakta sıkıntı çekiyor. Parti içi anlaşmazlıkların olduğu ileri sürülen SP’de ilçede karşılığı olan adayların partide bazı kesimlerin engeline takıldığı iddia ediliyor.
HDP ve CHP’nin destek verdiği büyükşehir belediye başkan adayı Sabahattin Cevheri dışında merkez ilçe adaylarının belirlenmesinde rol üstlenen Saadet Partisi 2 merkez ilçeye eski AK Parti aday adaylarını aday gösterirken, Eyyübiye ilçesi için de aday bulmadığı ileri sürüldü.
Aday bulamayan SP yöneticilerinin fikir ayrılıklarına düştüğü gelen bilgiler arasında yer alıyor. Urfa’da yüzde 1’lik oy oranına sahip partinin bu sorumluluğu kaldıryamacağı yorumları daha önceden de yapılmıştı. Ancak buna rağmen parti aday belirlenmede etkin rol verildi.
Öte yandan Eyyübiye için aday bulmayan SP’nin CHP’nin aday göstermeyi düşündüğü Sinan Kılıç’a destek vermeyi planladığı bildirildi.
Muhalefet kanadı aday belirme konusunda görüşmeleri bugün tamamlayacağı belirtiliyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan