Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Yaşayan Ölüler

Yaşayan Ölüler

Süleyman Turan Yazdı: Yaşayan Ölüler

1 milyonun üzerinden oyu bulunan Şanlıurfa’da 31 Mart yerel seçimleri için herkes canla başla çalışıyor. Ak Parti ankete göre, liyakata göre ve milletvekillerine göre isimleri daha önce belirledi. Diğer partilerde çeşitli kriterlere göre iddialı isimleri öne çıkarıyor.

Kriter kelimesi açarsak daha önce şansını başka partilerde denemiş isimler o parti olmayınca iddialı isim olarak piyasaya sürülüyor bazıları tarafından. Yani aramızda yaşayan ölüleri dolaştırmayı seviyor bazı kesimler. Çünkü ciddi paraların döndüğü bir süreçtir bu.

YAŞAYAN ÖLÜLERİN BOL OLDUĞU ŞEHİR

Defoları yok mu bunların? Tabi ki de var. Seçim yaklaştıkça defolar ve eksi noktalar unutulur veya hasıraltı edilir. Aşireti ve mesleği öne çıkar. Bununla kazanacağı sanılır ama….

Kırsal ilçelere değineceğiz elbette aday noktasında önce merkez ilçeler. Karaköprü ilçesi o parti için hayırlı olsun. Çatı olmadı. Bağımsız aday denemeleri de bir işe yaramayacak. Oldu bitti Maşallah. Haliliye ilçesi de o parti için hayırlı olsun. Yaşayan ölüyle seçime girmeye çalışacaklar. O kadar isim arasından çıkan aday bana göre ilçeyi kazandıramayacak.  Denemelerin haricinde görüşmelerde bir işe yaramayacak.

Eyyübiye ilçesi için beklemeyi sürdürüyorum. Henüz aday anlamında doyurucu bir isim yok. Bekleyelim görelim hazır revizyon cümleleri konuşulurken.

YEREL SEÇİMLERDE ŞANLIURFA’DA ÇITA NEREYE KONDU?

Sandıkta oy vermeye giden seçmen de pazarlarda alışverişe giden tüketiciden çok farklı değil. hemen hemen aynı burada. Seçime henüz süre varken, en büyük risk alanı olan ekonomi üzerinde AK Parti’nin daha detaylı düşünmesi ve cesur kararlar alması riskin yok edilmesi için kaçınılmaz görünüyor.

Şanlıurfa’da halk, birçok şeyin toprağıdır. Halktan kopuk bir siyaset ağacı düşünemeyiz. Kurur gider. Halkla arasına mesafe koyanlar kime ve neye yakınlaşmış olur? Merkez ilçeler için öngörümüzü yukarda belirttik. Diğer ilçeler için de “ Hakikatli adaylar olmazsa, yerelde işler değişebilir” diyoruz.

Hemen hemen tüm ilçelerde Yaşayan Ölüleri piyasaya sunan kişiler yine ellerine hesap makinesi almış sandık matematiği yapıyor. Orada ittifak yaparlarsa şu kadar oy gelir, burada aday çıkarmazlarsa öbür parti alır gibi daha evvel denenmiş ve tutmamış formüllerle yine seçim kaybetme peşindeler.

Oyunuzun Değerini Bilin

İlin için ve ilçen için atacağın oy çok değerli. Halkına zulüm edene, arasına mesafe koyana ili ve ilçeyi şehir olmaktan çıkaran onlar kazanıp halkın kaybettiği isimler karşısında oyunuzun değerini bilin.

Her şey yolundaymış gibi davrananlar da var, farkındayım… Konuşmayan, duymayan, bilmeyen, görmeyen, sırtını dönüp giden, yanı başından geçtiklerine aldırış etmeyen çok fazla insan var, izliyorum ve diyorum ki oyunuzun değerini bilin.

Yeniden buluşana kadar esenle ve sağlıcakla kalın.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan