Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / 2019 Pekin Expo Fuarında Türkiye Pavilionu açıldı

2019 Pekin Expo Fuarında Türkiye Pavilionu açıldı

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Pekin EXPO 2019 Botanik Sergisi Türkiye sergi alanının açılışını gerçekleştirdi.

 

2019 Pekin Expo Fuarında Türkiye alanının açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Fuarında Türkiye alanının açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “2019 Pekin Expo alanda yer alan Türkiye Pavilionu açılışını bugün gerçekleştirdik. Türkiye’mizin 7 coğrafi bölgesinden güzellikleri ve mutfağımızdan tatları tanıttığımız sergi alanımız ile memleketimizin zengin tarih ve kültürünü Çin’e taşıdık.  Memleketimize hayırlı olsun. 29 Nisan-7 Ekim 2019 tarihleri arasında ‘Yeşil Yaşa, Daha İyi Yaşa’ teması ile Pekin’de gerçekleşecek olan EXPO 2019 Botanik sergisine Türkiye, 7 coğrafi bölgemizin tanıtıldığı 2 Bin 400 metrekare büyüklüğünde alan ile katılım sağlayarak en büyük katılımcı ülkeler arasında yer alıyor. Nevşehir Göreme harabelerinden tarihi Harran ilçemizin kümbet evlerinden örnekler de görücüye hazır. Ayrıca, Türkiye pavyonunda Anadolu coğrafyasının zengin bitki çeşitliliğinin sergilenmesinin yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların destekleriyle, Türk kültürü ve ‘Türk malı’ olan tüm ürünlerimize ilişkin topyekûn bir tanıtım kampanyası yürütülüyor” dedi.

 

“Yeşil Yaşa, Daha İyi Yaşa” temalı Pekin Expo 2019 7 Ekim’e kadar Pekin’de ziyaretçilere açık olacak. Türkiye, EXPO’ya 7 coğrafi bölgemizin tanıtıldığı 2.400 m2 büyüklüğünde alan ile katılım sağlayarak en büyük katılımcı ülkeler arasında yer alıyor.

 

Türkiye pavyonu, Türk bahçe kültürünün en güzel örneklerinden olan has bahçelerden ilham alınarak, ziyaretçilere Türk bahçeciliğinin doğayla uyumlu ve serbest ancak bir o kadar da ahenkli yapısını yansıtmayı hedeflerken, pavyonun ana öğelerinden olan ve Sultan Abdülaziz’in Av Köşkünden esinlenerek tasarlanan Bahçehane ise, pavyonun kapalı alanı olarak konuklarını ağırlıyor.

 

Türkiye pavyonunda ayrıca, Anadolu coğrafyasının zengin bitki çeşitliliğinin nadir örneklerinden Endemik Bitkiler Tüneli, yeşil ile inovatif çalışmaları bir araya getiren İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Alanı, Türkiye’nin 7 bölgesini temsil edecek biçimde tasarlanmış mimari yapılar gibi birçok önemli detay da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan