Anasayfa / TÜM HABERLER / Viranşehir’de 30 Aileye İstihdam Desteği Sağlanacak

Viranşehir’de 30 Aileye İstihdam Desteği Sağlanacak

Viranşehir Kaymakamlığı ve Uluslararası Göç Örgütü (UN International Organization for Migration) arasında sözleşme imzalandı. Viranşehir Kaymakamlığı ve Uluslararası Göç Örgütü ile birlikte yürütülecek proje ile 30 aileye istihdam desteğinde bulunulacak.

Kaymakamlık Makamında düzenlenen imza töreninde İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Dereci, Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal ve Uluslararası Göç Örgütü(IOM) Toplum İstikrarı Proje Asistanı Fatoş Cengiz hazır bulundu.

İmza törenin ardından bir açıklama yapan Kaymakamımız Sayın Ömer Dereci, projeden 30 ailenin faydalanacağını belirtti. Sayın Dereci yaptığı açıklamada: ” Viranşehir ilçemizde birçok sorunun kaynağını işsizlik olarak görüyoruz. Onun için istihdam odaklı projelere ağırlık veriyoruz. Uluslararası Göç Örgütü yetkilileri ile bir süredir, güneş enerjisi ile gıda kurutma projesi üzerinde çalışma yürütüyorduk. Bugün sözleşmeye imza atarak projeyi uygulayamaya başlayacağız. Tesisimizi kısa bir süre içinde kurarak faal hale getireceğiz. ”

PROJE BÖLGEDE BİR İLK

Güneş enerjisi ile gıda kurutmanın bölgede ilk kez denendiğini belirten Kaymakamımız Sayın Ömer Dereci: ” Şimdiye kadar yazın yetiştirilen meyve ve sebzeler açık havada kurutuluyordu. Bu yöntemin hem hijyen hem de kalite açısından dezavantajları vardı. Sıcak bir iklime sahip bölgemizde kurulacak tesisle özellikle çok talep gören salça ve isot başta olmak üzere birçok gıda daha hijyenik ve daha kaliteli kurutulabilecek.” ifadelerini kullandı.

Daha önce Viranşehir Kaymakamlığı ile park onarım proje gerçekleştirdiklerini kaydeden Uluslararası Göç Örgütü(IOM) Toplum İstikrarı Proje Asistanı Fatoş Cengiz, istihdam içerikli yeni bir proje için kolları sıvadıklarını belirtti. Viranşehir Kaymakamlığı ile başarılı bir koordinasyon içinde çalıştıklarını belirten Cengiz bölgede ilk olma özelliği taşıyan “Greenhouse Solar System” adı verilen Güneş enerjisi ile gıda kurutma tesisi projesini Viranşehir’de kuracaklarını ifade etti. Cengiz, Viranşehir Kaymakamlığı ile Uluslararası Göç Örgütü arasında bu amaçla sözleşme imzaladıklarını kaydetti. İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Dereci’ye projenin hazırlık safhasında verdiği destek ve sağladığı kolaylıktan dolayı teşekkür eden Cengiz, Viranşehir Kaymakamlığı ile proje yürütmekten dolayı çok memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan