Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Öğretmenler seyirci kalmadı

Öğretmenler seyirci kalmadı

Viranşehir’de 2019-2020 eğitim öğretim yılında proje okulu olarak eğitim öğretime başlayan Viranşehir Anadolu Lisesi Viransehir’de uygulan Akademik Değerlendirme Projesi  (ABAD)  ile  “ViransehirABADileÂbâtOlacak”  sloganıyla hareket eden proje okulunun duyarlı öğretmenleri; 12. sınıfta okuyan bir kız öğrenci için harekete geçti.

2019-2020 eğitim öğretim yılının başladığı dönemden itibaren devamsızlık yapan kız öğrencinin devamsızlık durumu sınıf öğretmeni Abit Koyuncu tarafından dikkate alınmış ve velisi ile görüşüldü. Veli öğretmenimize sosyal ekonomik durumunun iyi olmadığını geçimlerini pamuk tarımı ile sağladıklarını ve öğrencinin de işçi potansiyelinde tarlada çalıştığını söylendi. Akademik başarısı iyi olan öğrencinin maddi durum iyi olmadığından ailesi tarafından okula gönderilmemiştir.

Sınıf öğretmeni Abit Koyuncu,”Kız öğrencimizin durumu beni ve  öğretmenlerimizi huzursuz etmiştir. Eğitim de feda edilecek hiç bir fert yoktur ilkesi ile hareket ederek, öğrencimizden sorumlu sınıf öğretmenimiz ve edebiyat öğretmenimiz Mehmet Barış  ile birlikte öğrencimizin çalıştığı köyde ki tarlaya giderek ailesi ile görüştük  ve ailesini ikna ettik. Daha sonra öğrenciye okul eşyaları temin ederek öğrencimizi okuluna ait olduğu yere getirdik. Böyle çalışma azmi olan kızımızın ilerde hayal ettiği doktorluk mesleğine bir adım daha yaklaşması için gerekli göster özveriyidik ve bundan sonraki eğitim öğretim hayatında her zaman yanında olunacağınının güvencesi verdik.”ifadelerine yer verdi. (RHA)

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan