Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / “Umre Ziyareti” yapacak vatandaşlar dualarla uğurlandı

“Umre Ziyareti” yapacak vatandaşlar dualarla uğurlandı

Şanlıurfa İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından “Umre Ziyareti” yapacak vatandaşlar GAP havalimanından dualarla uğurlandı.

İl Müftüsü Mehmet Taştan Umre Ziyareti yapmak üzere yola çıkanlara Umre Ziyareti ve Fazileti hakkında konuşma yaptı. Müftü Taştan konuşmalarında şunlara değindi.“Kıymetli kardeşlerim, bu yolculuk özel bir yolculuktur. Bu yolculuk belki bir daha hayatımızda göremeyeceğimiz ya da tekrarı nasip olmayacak bir yolculuk olabilir. Bu anlayışla yolculuğa başlayıp bitirmek gerekir. Niyetimiz şu olmalı: Ya Rabbi senin rızan için yola çıkıyorum, Efendimiz Aleyhissalatü Vesselamın huzuruna gideceğim, benim bu yolculuğumu tekrar dönünceye kadar tertemiz olarak gidip gelmeyi nasip eyle ve bu temizlikle son nefesimizi sana teslim etmeyi nasip eyle. Bu yolculuğu hakkıyla yerine getiren kardeşlerimiz bütün günahlarından kusurlarından hatalarından arınarak tekrar evlerine yurtlarına dönüyorlar. Öyleyse bu bir temizlenme yolculuğudur. Bu yolculukta bizler her türlü kötü sözden, hasetten, fesattan ve mücadele etmekten yani dil ile kavga etmekten uzak durmalıyız. Daima Cenabı Allah’a şükreden bir kul olmalıyız. Tevbe istiğfarı çokça yapmalıyız, kendimiz, çocuklarımız, evlatlarımız, bütün İslam dünyası için ülkemiz, milletimiz, devletimiz için bol bol dua etmemiz gerekiyor. Dua, tevbe, zikir bu üçünü unutmayalım. Şu andan itibaren artık yolculuk başladı, tekrar evimize dönünceye kadar zikri duayı ve tevbeyi eksik etmeyelim. Allah her şeye kadirdir. Bizim zikrimizi duyar tevbemizide işitir duamıza da icabet eder. Kâbe-i Muazzama ve Peygamber Efendimiz (sav) meftun bulunduğu Mescidi Nebevi, duaların, tevbelerin, zikirlerin kabul olduğu, binlerce kat mükâfat verildiği mekândır. Bu fırsatı iyi değerlendirip boşa vakit harcamadan, boşa konuşmadan zikir, tevbe ve dua ile vaktimizi en güzel şekilde değerlendirelim. Rabbim bugün bu yolculuğa çıkacak olan kardeşlerimizin, umrecilerimizin salimen, kaimen gidip gelmelerini nasip eyle.” diyerek sözlerine son verdi.
Konuşma sonrasında dualar edilerek tekbir ve telbiye ile Kutsal Topraklara doğru yolculuk başladı. Yolcuların yakınlarıyla vedalaşmalarında duygu dolu anlar yaşandı.
Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan