Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Urfa Barosu: Faturanın işçiye-emekçiye çıkartılarak mağdur edilmesini kabul etmiyoruz

Urfa Barosu: Faturanın işçiye-emekçiye çıkartılarak mağdur edilmesini kabul etmiyoruz

Şanlıurfa Barosu, “Her fırsatta faturanın işçiye-emekçiye çıkartılarak mağdur edilmesini, haklarının gasp edilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Şanlıurfa Barosu, Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı vesilesiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

İşte Şanlııurfa Barosu’nun o mesajı:

“      İşçinin, emekçinin bayramı 1 Mayıs Bayramı bu yıl pandemi nedeniyle meydanlarda kutlanamayacak.

Covid-19’un faturası yine her felakette olduğu gibi işçiye-emekçiye çıkartılmış bulunmaktadır. Çünkü sermaye ve destekçisi hükümetler çıkış ve kurtuluşu yine işçinin-emekçinin alın terinde bulmuş durumdadır. Onlara göre bu kriz, sokağa çıkma yasakları ile emekçiler ekmeklerinden edilerek ama bin lira için PTT kuyruklarına sokularak, işçileri-emekçileri ücretsiz izne ayırarak veya tamamen işlerinden edilerek atlatılabilir. Çalışmaya devam eden ve salgın sürecinde evde kalamayan ve dolayısıyla kendini ve ailesini koruma fırsatından yoksun bırakılanların da sırtına yeni vergiler bindirilerek yine emekçinin alın teri ile krizi çözme gayreti hasıl olmuştur.

Her fırsatta faturanın işçiye-emekçiye çıkartılarak mağdur edilmesini, haklarının gasp edilmesini kabul etmiyoruz.

Adalet mefhumunun ortaya çıkış sebebi; hakkından edilenler, ezilenler, mağdur edilenlerdir. Bu sebeple, Şanlıurfa Barosu olarak; “Kanlı 1 Mayısı” unutmadığımızı, her fırsatta hakları gasp edilen işçi-emekçinin yanında ve gasp edenlerin karşısında olduğumuzu, insan onuruna yakışır şartlar sağlanana kadar onlarla bir ve beraber olacağımızı belirtiyor 1 Mayıs Bayramını kutluyoruz.

Yaşasın 1 Mayıs”

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan