Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Molla Sabri Yazar son yolculuğuna uğurlandı
Molla Sabri Yazar son yolculuğuna uğurlandı

Molla Sabri Yazar son yolculuğuna uğurlandı

Şanlıurfa’mızın çok değerli âlimi Molla Sabri Yazar Hoca kson yolculuğuna uğurlandı.
Molla Sabri Yazar Hoca (83), bu sabah Hakkın rahmetine kavuştu.Yıllarca görev yaptığı dergah camiinde kılınan namazın ardından sevenlerinin omuzunda ebediyete uğurlandı.
İnna lillahi ve inna ileyhi raci'un. Allahu Teâlâ Molla Sabri Yazar Hocamıza rahmet eylesin, sevenlerine sabır ihsan eylesin. Ailesinin ve İslam âleminin başı sağolsun.
Bölgenin saygın Âlim ve Kanaat Önderlerinden Molla Sabri Yazar, Coronavirüs tedavisi gördüğü Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetti.Yaşlılıktan halsiz düştüğü ve bir süre Karaköprü Belediyesi Nikâh Salonu yanındaki Cami bitişiğinde bulunan, arzu edenlere Din dersi verdiği, dini konularda bilgilendirdiği Hücre Evinde sevenleri tarafından ziyaret ediliyordu. Yaşının ilerlemesi ve ziyaretçilerinin oldukça fazla olmasından olsa gerek yorgun düşerek rahatsızlanınca hastahaneye kaldırılmıştı. Tedavi sırasında Coronavirüs belirtileri üzerine Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesine nakledilen Molla Sabri Yazar Hocamız, Coronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alınmıştı.
Tedavi olduğu sırada kalp krizi geçiren ve yaklaşık 10 gün hastahanenin Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören Molla Sabri Yazar Hocamız, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Hakkın rahmetine kavuştu.“Âlimin ölümü âlemin ölümü gibidir.” (Hadis-I Şerif)
Türkiye’nin sayılı Kanaat Önderlerinden, büyük Âlim Sabri Yazar Hocamız Hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi ikindi namazına müteakip, 37 yıl görev yaptığı Dergâh Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından aynı mekânda (Camii içensindeki mezarlığa) defnedildi.
Sevenlerini üzüntüye boğan Molla Sabri Yazar’ın aynı gün son yolculuğuna uğurlandı ve pandemi nedeniyle taziye yapılmayacak.
Kendi dilinden Sabri Yazar Hocamız“Ben Sabri Yazar. 1937 yılında Elazığ’ın Palu ilçesinde dünyaya geldim. Babamın yardımıyla Arapca ve ileri derecede Osmanlıca derslerini talim ettim. 1953 senesinde Diyarbekir’in Hani ilçesinde, Şeyh Ahmet ismiyle maruf, Rufai halifesi olan Şeyh Ahmet’in yanında okumaya başladım. 1966 yılında Lice’nin bir köyünde İmam-Hatip olarak görev aldım. Daha sonraki yıllarda Vaiz ve Müftülük imtihanlarına girerek kazandım, fakat bu vazifelerden feragat ederek 1969 yılında Urfa’da Kutbeddin Camiinde imamet vazifesine devam ettim.”
Molla Sabri Yazar Hocamız, daha sonra 37 sene Şanlıurfa Dergâh Camii imamlığı yapıp emekli oldu.
2013 yılı Nisan ayı başlarında Hotel El Ruha’da düzenlenen bir panelde konuşan Molla Sabri Yazar Hocamız, diğer konuşmacı ve din temsilcilerinin aksine İslamiyet’in birleştirici ve şefkat dini olduğunu söyleyerek gerçekleri dile getirmişti. Konuşmasında; İslamiyet’in hep beraber, birlikte yaşamayı, başkalarına karşı iyi davranmayı emrettiğini belirten Molla Sabri Yazar Hocamız, Osmanlı’yı örnek göstererek, “Osmanlı döneminde olduğu gibi barış içinde yaşamaya gayret etmeliyiz. Bizlere düşen bizden sonra gelen insanlara karşı iyi davranmayı, birbirine karşı anlayışlı olmayı öğretmeliyiz” demişti.
Torunu da babası ve dedesinin izindeŞanlıurfa’da uzun yıllar Balıklıgöl’deki Dergâh Caminin imamlığını yapan molla Sabri Yazar’ın torunu 5 yaşındaki Mustafa Yazar, 17 aylık iken hacı oldu, 4 Yaşında Kuran-ı Kerim öğrendi.4,5 yaşında Kuranı hatmetti. Dedesi âlim emekli imam, babası imam hatip, amcası müftü, vaiz olan minik Mustafa, uzun yıllar Urfa Vali Konağı yanındaki Vali Karacan Camii İmam Hatibi olarak görev yapan babası Mehmet Yazar’ın tayini, 2007 yılında Bursa Nilüfer Ataevler Edebali Camii İmam Hatipliğine çıktığı için şuan Bursa’da yaşıyor. Herkesin takdirini kazanan minik Mustafa, daha 17 aylıkken Babası Mehmet Yazar ve annesi Esra Yazar ile birlikte ihramı kuşanıp Arafat'a çıktı. Babası Mehmet Yazar tarafından 4 yaşında özel bir Ana Okuluna gönderilen Mustafa, burada dualarla beraber Kuran-ı Kerim öğrenmeye başladı. Ana Okulunda bir ay gibi kısa bir sürede Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen Mustafa, 5 ay içerisinde de hatim etmeyi başardı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan