Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Gaziantep, İskenderun, Mersin’de var! Şanlıurfa’da yok
Gaziantep, İskenderun, Mersin’de var! Şanlıurfa’da yok

Gaziantep, İskenderun, Mersin’de var! Şanlıurfa’da yok

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da Oyuncak ve Tekstil İhtisas Gümrüğü’nün olmamasından dolayı kentte oyuncak ithalatı yapılamıyor. Kentte oyuncak işi yapan esnaflar Gaziantep, Mersin ve İskenderun’a gitmek zorunda kalıyor.
Türkiye’nin en kalabalık 10 ilinden birisi olan Şanlıurfa’da bir eksik daha göze çarptı. Kentte Oyuncak ve Tekstil İhtisas Gümrüğü’nün olmamasından dolayı oyunca işi yapan esnaf adeta dükkânlarını kapatma noktasına geldi.
MALİYET ESNAFIN BELİNİ BÜKÜYOR
Kentte Oyuncak ve Tekstil İhtisas Gümrüğü’nün olmaması şüphesiz beraberinde de birçok sorunu getiriyor. Oyuncak almak isteyen esnaflar dükkanlarını kapatıp kilometrelerce uzakta olan Gaziantep, Mersin ve İskenderun’a gitmek zorunda kalıyor. Hem mal almak için giderken işyerlerinin kapalı olması hem de yol maliyeti yüzünden esnaf adeta kan ağlıyor.
ESNAF DERTLİ!
Milyonlarca lirasını bu işe yatıran sanayici esnaf kepenk kapatma durumuna geldi. Esnaflar, işsizliğin her geçen gün arttığı ve istihdamın az olduğu Şanlıurfa’da işsizliği düşürmek için yapılan mücadeleye neden destek verilmemesinden yakındı. Her geçen gün daha da parça, atışman sıkıntısı yaşayan ve şuan itibariyle 584 kişi istihdam etmekte olan oyuncak sanayicisi esnafı çok zor günler yaşıyor.
TEKSTİL ESNAFI DA CAN ÇEKİŞİYOR!
Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde onlarca tekstil fabrikası bulunuyor. Şanlıurfa ili Türkiye’nin %52 pamuk üretimine sahip. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan sanayiciler yurt dışından binlerce tekstil ürünü getirmek istemesine rağmen kilometrelerce uzaktaki illere her gün seyahat etmek zorunda kalıyor.
 BU SORUNLAR BAKANA İLETİLECEK Mİ?
Öte yandan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Perşembe günü kentte birtakım dizi ve temaslarda bulunmak için gelmesi bekleniyor. Esnaf ve sanayiciler içinde bulundukları sıkıntıların yetkililerce bakana iletilmesini istiyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan