Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Urfa turisti bekleyedursun! Turizme DEDAŞ darbesi
Urfa turisti bekleyedursun! Turizme DEDAŞ darbesi

Urfa turisti bekleyedursun! Turizme DEDAŞ darbesi

(RHA AJANS/EHA) – Binlerce yıllık geçmişi, tarihi yerleri ve Göbeklitepe’siyle her yıl binlerce turisti ağırlayan Şanlıurfa’da turizm sezonu açıldı açılmasına ancak DEDAŞ’ın kesintileri turizm sektörüne de balta vuruyor.
Binlerce yıllık geçmişi, tarihi yerleri ve Göbeklitepe’siyle her yıl binlerce turisti ağırlayan Şanlıurfa’da normalleşmenin başlamasıyla yerli ve yabancı turistler kente gelmeye başladı. Zor günler geçiren esnaflar için turistler can simidi olurken, turizme bir darbe DEDAŞ’tan geldi.
Yerli ve yabancı turistlerin ilk durağı olan Göbeklitepe civarında yaşanan elektrik kesintileri “pes” dedirtti. Çevrede bulunan turizmciler ise yaşanan kesintilerden dolayı DEDAŞ’a tepki gösterdi.
“ TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ İŞLETMELER ÇOK KÖTÜ DURUMDALAR”
Göbeklitepe Çadırsaray Konukevi İşletmecisi Hasan Çay, elektrik kesintilerinden dolayı turizm sektörünüm çok kötü durumda olduğunu ifade etti. Çay, “Dünya Göbeklitepe’ye akın ederken ve her gün ortalama 4.5 saat elektriklerin kesilmesinden dolayı turizm sektöründeki işletmeler çok kötü durumdalar. Yetkililerle görüşme sağlayan işletme sahipleri yetkililerin verdikleri cevap altı yapıdan kaynaklı sorunlarından olduğu bildiriyorlar. Peki, çözüm nedir? Sorunca mali elverişli olunca ancak müdahale edilir deniliyor” dedi.
 
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinde memur ve öğrencilere indirim

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte örnek bir karara imza attı. Alınan karar doğrultusunda belediye bünyesindeki tüm sosyal tesislerde öğrencilere, memurlara ve belediye personeline indirim uygulanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan