Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Sıcaklar kavurmaya başladı: Urfa’da ‘dam palas’ sezonu açıldı
Sıcaklar kavurmaya başladı: Urfa'da 'dam palas' sezonu açıldı

Sıcaklar kavurmaya başladı: Urfa’da ‘dam palas’ sezonu açıldı

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa'da sıcakların artmasıyla beraber vatandaşlar, geceleri evlerinin damına kurdukları bölgede 'taht' adı verilen yataklarda uyuyor.

Şanlıurfa’da, yaz aylarının kavurucu sıcakları baş göstermeye başladı. Hava sıcaklığının gölgede 40 derecenin üstünde ölçüldüğü kentte, vatandaşlar serinlemenin farklı yollarını arıyor. Bu yöntemlerden biri de, geceleri damda uyumak. Bölgede 'dam palas' olarak adlandırılan evlerin damında uyuma Şanlıurfa’da halen devam ediyor.
Şanlıurfa’da vatandaşlar, evlerinin damına kurdukları 'taht' adı veren yataklarda, gece serinliğinde yıldızlara bakarak uyuyor.
Damda yatmayı 'doğal klima' olarak nitelendiren vatandaşlar, hava sıcaklığının dayanılamaz boyutlara ulaşması nedeniyle, insanların damda yatmayı tercih ettiklerini ifade ediyor.
Şanlıurfa il genelinde çatısız evlerin damına döşek ve yorganlarını taşıyan kadınlar akşam karanlığında yatakları seriyor. Yatağın yanı sıra örtülerle perde çeken  ev halkı hem sinek ve haşerelerden korunuyor hem de komşularının görmesini engelliyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan