Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / ABD ardından Asya borsaları da geriledi

ABD ardından Asya borsaları da geriledi

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
16:30 USD Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Kas) 0,10% 0,50%
16:30 USD Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Kas) -0,60% 1,10%
16:30 USD Çekirdek PCE Fiyat Endeksi (Aylık) 0,20% 0,20%
18:00 USD Michigan Tüketici Hissiyatı (Ara) 59,1 59,1
18:00 USD Yeni Konut Satışları (Kas) 600K 632K
21:00 USD ABD Baker Hughes Sondaj Kuyusu Sayısı   776

 

“ÖNE ÇIKANLAR”

“ABD ardından Asya borsaları da geriledi”

Dün ABD’de üçüncü çeyrek büyümesinin 2,9%’dan 3,2%’ye revize edilmesi ardından ABD borsalarında düşüş yaşandı. Güçlü verinin daha agresif Fed politikasının önünü açabileceği denklem sürüyor gibi görünüyor. ABD borsaları etkili şekilde gerilerken, Asya tarafında da teknoloji hisseleri liderliğinde geri çekilmeler izlendi.

Japonya’da endeks kayıpları 1% civarında oluştu. Hong Kong’da ise 0,5% düşüş yaşandı. Çin endeksi önceki gün kapanış fiyatına yakın seyretti. ABD endeks vadelileri sınırlı pozitifliği işaret ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi 3,69% bölgesinde seyrediyor. Dolar endeksi ise dün yaşadığı toparlanma eğilimi ardından sınırlı kayıp yaşadı.

Dün ABD’de açıklanan güçlü büyüme verisi, Fed’in enflasyonla mücadele sürecinde daha agresif olma lüksüne sahip olacağı düşüncesini ön plana çıkardı. Öte yandan Japonya Merkez Bankası’nın tahvil kararı sonrasında, Japon yatırımcıların yurtdışı varlıklarını Japonya’ya çekme kararı alabileceği endişesinin de borsalarda baskı oluşturduğu belirtiliyor.

Petrol tarafında dün risk iştahındaki düşüşe bağlı yaşanan kayıplar, Çin’de sıfır vaka politikasından çıkış süreci, Rusya’da gerileme ihtimali bulunan arz ve ABD’de gerileyen stok gündemiyle birlikte toparlanma çabası gösterdi.

Doğalgaz tarafında ise Meksika Körfezi’nde etkili olan fırtınanın ABD sıvı doğalgaz ihracatını etkileyerek stoklarda artışa neden olacağı endişesi fiyatlarda baskı oluşturmuş görünüyor. Ancak soğuk hava tahminlerinin ısınma talebini canlı tutması da bekleniyor.

ABD

“Çekirdek PCE gevşeyerek Fed projeksiyonlarına uyum sağlayacak mı?”

 

Fed’in geride bıraktığımız hafta piyasa beklentisine göre şahin açıklamalar yapması ardından gözler başta enflasyon göstergeleri olmak üzere ABD verilerine çevrildi. Fed projeksiyonları çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) tarafında 2022 için 4,8% şeklinde tahminini açıkladı. 2023 yıl sonu beklentisi ise 3,5% olarak karşımıza çıktı. Enflasyon göstergesinin gevşemesini sürdürmesi, Fed’in şahin dozuna henüz adapte olamamış piyasalar için olumlu bir ipucu oluşturabilir. Tabi tersi durumun şahin Fed beklentilerine uyumlu hale gelinmesine neden olabileceği de unutulmamalı.

ŞİRKET HABERLERİ

YKSLN: Şirketimizin 29.11.2019 tarihinde başvurarak temin etmiş olduğu ‘Yatırım Teşvik Belgesi’nin geçerlilik süresi online yapılan işlemler neticesinde, yasal mevzuata uygun olarak, 21.07.2024 tarihine kadar uzatılmıştır.

AYES: Şirketimiz yatırım ve büyüme faaliyetleri kapsamında; İstanbul Bahçelievler İlçesinde bulunan Arsa nitelikli, 590 m2 alanlı 5 katlı binayı Ege Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’nin 22.12.2022 tarih 2022OZL00361 sayılı raporu ile tespit edilen 42.000.000 TL ekspertiz değeri üzerinden pazarlık yapılarak 41.500.000 TL’ye peşin bedelle satın alınmasına o y birliğiyle karar verilmiştir. Gerekli devir işlemleri yapılmıştır.

KOZAL: Şirketimize tebliğ edilen İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin 2021/1013E., 2022/2056 K. sayılı gerekçeli kararı ile; “Çukuralan Altın Madeni İşletmesi 3. Kapasite Artırımı Projesi”ne ilişkin verilen dava konusu “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararının hukuka ve çevre etki değerlerine uygun olduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.  Mevcut durumda, Çukuralan Altın Madeni İşletmesi 3. Kapasite Artırımı Projesine ilişkin ilgili mahkeme kararına binaen ÇED Olumlu kararı kapsamında madencilik (üretim) faaliyetleri ilgili mevzuatlara uygun şekilde devam etmektedir.

PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ

ESEN: 20/12/2022 – 20/12/2022 tarihinde REYSAŞ TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 24,64 – 25,0 TL fiyat aralığından 57.923 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte REYSAŞ TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 20/12/2022 tarihi itibariyle %10,41 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan