Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Piyasadan haberler

Piyasadan haberler

ADESE… 15.12.2022 tarihli KAP açıklamasında, kurulmasına karar verdiği ASTO GAYRİMENKUL TİC. A.Ş.’nin kuruluş işlemleri tamamlanmış olup, 02.01.2023 tarih ve 10738 sayılı Türk Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edilmiştir.

GLYHO… Yatırımcılar tarafından konuya ilişkin Şirkete yöneltilen çeşitli sorular ve talepler doğrultusunda Maçkolik halka arzı hakkında kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur. Şirketin % 66,6 oranında bağlı ortaklığı olan İstanbul Portfoy Yönetimi A.Ş. (“İPY”)’ nin kurucusu ve yöneticisi olduğu İPY Pre-IPO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun Maçkolik İnternet Hizmetleri Ticaret A.Ş.’nde sahip olduğu %34 oranındaki payı halka arz etmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (“SPK”) onay aldığı tarafımıza bildirilmiştir. Fonun sahip olduğu 8.500.000 TL nominal değerli hisse senetleri 38 TL sabit fiyat ve talep toplama yöntemi ile İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum tarafından halka arz edilecektir. Halka arz sonrası Maçkolik’in halka açıklık oranı %34 olurken, İPY Pre-IPO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun söz konusu halka arzdan 323 milyon TL hasılat elde etmesi beklenmektedir. Söz konusu hasılat, İPY’ nin kurucusu olduğu fona ait performans ücreti dahil giderler düşüldükten sonra aralarında emeklilik fonları, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları, tamamlayıcı emeklilik kurumları ve nitelikli bireysel yatırımcılar olan 43 yatırıcımcıya hisseleri oranında ödenecektir.

TSGYO… Şirketin portföyünde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi’nde işletme ve kiralama hizmetlerinin, 2023 yılından itibaren Esasburda Turizm ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nden alınmasına karar verilmiştir.

ECILC… Sermayesinde %50 oranında pay sahibi olduğu iş ortaklığı Tasfiye Halinde Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin tasfiye işlemlerinin sonlanmasına ilişkin 20 Aralık 2022 tarihli Tasfiye Sonu Olağan Genel Kurul’u 24 Aralık 2022 tarihinde ticaret sicilinde tescil edilmiş olup, şirketin tasfiyesi gerçekleşmiştir.

HUBVC… Şirket Yönetim Kurulu’nun 31.12.2022 tarihli kararı ve taraflar arasında 31.12.2022 tarihinde imzalanan Note Purchase Agreement kapsamında yatırım öncesi değerlemesi 8.000.000 USD olan DatAnchor Inc.’ye (“DatAnchor”) 100.000 USD tutarında, sermayeye dönüştürülebilir borç verilmesine karar verilmiştir. Verilen bu borca geri ödeme gününe kadar yıllık %8 mevduat faiz oranı üzerinden faiz işletilecek olup, sermayeye dönmesi sırasında, Şirket verilen borç tutarı ile tahakkuk edecek faiz tutarı toplamı karşılığı yeni pay edinme hakkına sahip olacaktır. DatAnchor merkezi ABD’de bulunan ve Ohio Eyalet Üniversitesi’nde geliştirilmiş patentli bir veri güvenliği platformudur. “Anchor” isimli SaaS platformuyla organizasyonlara ait verilerin izinsiz dolaşımını ve erişimini engelleyip, bu verilerin tüm aktivitelerinin tek bir merkezden takip edilmesini ve veriler için aksiyon alınmasını sağlamaktadır. Benzersiz bir şeffaf şifreleme kombinasyonu, çok faktörlü erişim kontrolleri ve dijital gözetim zinciri ile verilere direkt olarak güvenlik faktörünü yerleştirmektedir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan