Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Suruç’ta Görevden Almalar Başladı: Yazı İşleri Müdürü Birecik’e Sürgün Edildi

Suruç’ta Görevden Almalar Başladı: Yazı İşleri Müdürü Birecik’e Sürgün Edildi

Yazı işleri müdürü Hakan Kayadurmuş’un da Sürgün edilmesiyle ilgili iddialar ortaya atıldı. İddialar arasında usulsüz alımlar, sahte faturalar, ve ihalelerdeki usulsüzlükler bulunuyor. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın ziyareti sonrasında 4,5 saatlik toplantının ardından alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın soruşturma izni verdiği belirtildi.

İbrahim Güneş’in kötüye kullanım iddialarıyla ilgili olarak birçok yetkilinin soruşturmaya tabi tutulacağı ifade edildi. Hakan Kayadurmuş’un Birecik Kaymakamlığı’nda geçici görevlendirildiği bildirildi.

Kayadurmuş’un, Güneş döneminde vekaleten görevlendirildiği belirtildi. Görevden alınma sebepleri arasında, Güneş’in usulsüz alımlar, ihaleler ve sahte faturalarla ilgili imzası bulunması gösterildi.

Kayadurmuş’un, sahte faturalar ve usulsüzlüklerde imzasının bulunduğu iddialarıyla görevden alındığı ifade edildi. Suruç’ta belediye başkanının olmaması ve askeri karakuzu’nda Ankara’da olduğu bilgileri de gündeme geldi. Güneş hakkında soruşturma izni verilmesinin ardından, ilçe yazı işleri müdürü, belediye başkan yardımcıları ve şube müdürlerinin de soruşturmaya tabi tutulacağı belirtildi. Kayadurmuş’un Pazartesi gününden itibaren Birecik Kaymakamlığı’nda geçici görevlendirileceği bildirildi.

Türk Ceza Kanunu’nun 257. maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçu, görevinin gereklerine aykırı hareket eden veya gecikme gösteren kamu görevlisini cezalandırıyor. Suruçlu vatandaşlar, bu iddiaların ardından belediye yetkililerinin Askeri Karakuzu hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayacağını merak ediyor.

Türk Ceza Kanunu’nun 257. maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçu  ile kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, “görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle” (TCK m. 257/1) ve “görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek” (TCK m.257/1) kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi cezalandırılmaktadır. Suç tipinde yer alan “kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına ned en olma ya da kişilere haksız bir menfaat sağlama”nın hukuki niteliği tartışmalı olup, maddenin gerekçesinde bunların suçun oluşabilmesi için objektif cezalandırılabilme şartı olarak öngörüldüğü belirtilmiştir. 

Suruç’ta belediye başkanının olmaması ve askeri Karakuzu’nun Ankara’da olduğu da gelen bilgiler arasında. Bu gelişmelerle birlikte Suruç’ta siyasi ve idari açıdan önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Eyyübiye ‘de çiftlik yangını: İtfaiye müdahale etti

Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Yukarıçaykuyu Mahallesi'nde meydana gelen çiftlik yangını, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle çevreye sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan