Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Başbakan Yıldırım: Şanlıurfa’da olmak bir başka güzel

Başbakan Yıldırım: Şanlıurfa’da olmak bir başka güzel

Başbakan Binali Yıldırım, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış töreni Şanlıurfa’ya geldi. Başbakan Yıldırım,” Zaman içerisinde bu TEOG yarışa döndü, stresi arttırdı. Çocuklar, uykularınızın kaçmasına razı olmayız’ dedi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı için ders zili bugün çaldı. Hacı Abdurrahman Demir Ortaokulu’nda düzenlenen programa Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Abdullah Erin, milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanı, partililer, öğrenciler ve veliler katıldı. “2017-2018 eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Okula başlayan 17 milyondan fazla öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin.” diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:”Bugün, okulların açılışı vesilesiyle Şanlıurfa’da sizlerle beraber olmaktan, bu okulun ilk gün heyecanını yaşamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bu güzel günde Peygamberler şehri Şanlıurfa’da olmak ve eğitim öğretim yılını Şanlıurfa’da yapmak bir başka güzel. Dünyanın ilk üniversitesi burada, Harran’da kuruldu. Harran ismi, Hz. İbrahim’in kardeşinin ismi.

ŞEHİT ÖĞRETMENLER

Şehit öğretmenlere Allah’tan rahmet dileyen Başbakan Yıldırım,”Biliyorsunuz, bu eğitim öğretim yılında aramızda olmayan öğretmenlerimiz var. Hatırlayın, sosyal bilgiler öğretmeni Yusuf Elitaş, 15 Temmuz’da şehit oldu. Bölücü PKK terör örgütü Şanlıurfalı sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ı memleketine giderken şehit etti. Batman’da Şenay Aybüke Yalçın da bölücü terör örgütü tarafından şehit edildi. Şehitlerimizi her zaman saygı ile minnetle yad edeceğiz.”şeklinde konuştu.

DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye olarak 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde, 80 milyon kardeş olarak, millet olarak birlikte yaşıyoruz. Bizim için ikinci sınıf vatandaş yok. Büyük Türkiye hedefimize sizlerle ulaşacağız. Dünya değişiyor. Bu değişime göre Türkiye’nin de değişimini, dönüşümünü gerçekleştirmek, ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak hepimizin görevidir. Bunun sizlerle başaracağız. Değerli öğretmenlerimizin tahtaya yazdığı her ad, öğrencilerimizin defterine düşülen her not, Türkiye’nin geleceğine değer katacak. Taşa ve toprağa yapılan yatırım sınırlıdır. İnsana yatırım yapmak sınırsız, ömür boyu sürer. Eğitim bütün aşamalarında fırsat eşitliğini, bilimsel temele dayanan bir eğitim oluşturmaya çalışıyoruz. Eğitimde değişiklik oluyor. Dünya değişiyor, yeni yeni teknolojiler, yeni bilgiler internetle, bilişimle ayağımıza geliyor. Değişimi okumak, değişime göre kendimizi gözden geçirmek zorundayız. Okulların fiziki ihtiyaçlarını gidermek, eğitimin içeriğini ve muhtevasını geliştirmek zorundayız. 1 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı, uzmanlarımız çalıştı. Velililerle görüşmeler yapıldı.

MÜFREDAT, YENİDEN OLUŞTURULDU

Uluslararası standartlar kıstas alınarak yeniden oluşturuldu. Yabancı dil eğitimi yeniden ele alındı. Sadece gramer eğitimiyle sınırlı kalan eğitim, bu sistem terk ediliyor pratikte dil öğretilerek yeni bir çalışma yapılacak. Müfredatı niye değiştiyorsunuz diyorlar. Ekonominin, gençlerin, eğitim değişim gerektirdiği için değiştiyoruz. Ana muhalefet her zaman olduğu gibi her şeye karşı. Çağ dışı uygulamalar dışında bir fikri yok. 2018 158 gözden geçirilmiş müfredatla eğitime başlayacaklar. Velilerden istirhamım, eğitim ile ilgili dedi dokulara itibar etmemeleri. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip edecek sistemi müfredata ekliyoruz. Özgür düşünmeyi, eleştirmeyi, çocuklarımızın bilgi ve beceriyle donatılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Yeni müfredatta göreceksiniz. 1 milyondan fazla öğretmenimiz Türkiye’nin her köşesinde görev yapıyor. Her türlü tedbiri alıyoruz eğitim ile ilgili. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 30-35 öğrenci oldu. 15 yılda eksik okullarımızı tamamladık. Sınıflardaki öğrenci sayılarını makul sayıya düşürdük. En önemli nokta ise içerik. 12 yıla çıktı eğitim. Bugün TEOG konuşuluyor. Kalsın mı kalmasın mı? Sanat, Fen, Anadolu, İmam-Hatip lisesine gitme noktasında karar vereceksiniz.

TEOG, ÖĞRENCİLERİN UYKULARINI KAÇIRIYORDU

TEOG, merkezi sınavlardan alınan puanla birlikte hangi okula gideceğinize yönelik belirleme işleme yapıyor. Nereye gireceğiniz noktasında uykularınızı kaçırıyordu. Hangi tarafa ilginiz varsa daha çok matematik, fen, din alemi, sosyal bilimci olmak isteyen öğrencileri okullarınız, öğretmenleriniz ve velileriniz yönlendirecek. Bir sistem değişikliği yok. 8. sınıftan sonra herkes istediği yere gidecek, okullar yönlendirecek. Amacımız yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rızasıyla, kabiyetlerinin en uygun olduğu liseye gitmeye olanak sağlayacak. Eğitimde birçok reform yaptık. Katsayı sınırlamaları vardı. Meslek liseleri iyi bir üniversiteye gitmesin. Her şey mümkün şu aşamada. Şimdi herkes istediği üniversiteye gidebiliyor, başarabildiği sürece.

TAM 122 MİLYAR EĞİTİME BÜTÇE AYIRIYORUZ

Engelleri kaldırdık. Sevgili gençler, gelecek sizin. Geleceğin yüzde 100’ü sizlerden oluşacak. Nitelikli öğretmenler yetiştirmek için öğretmenlerimize özel önem veriyoruz. Eğitime yönelik kaynağı artırdık. Tam 122 milyar eğitime bütçe ayırıyoruz. Helali hoş olsun. 270 bin yeni derslik yaptık. Öğretmen sayısını iki katına çıkardık. 1 milyonun üzerinde öğretmenimiz bulunuyor. Okullaşma oranı arttı. Urfa’da ilkokul seviyesi düşük. Yavrularımızı, erkek ve kız çocuklar noktasında ayrım göstermeden okula gönderelim. Geleceğe hazırlanması en büyük varlığımızdır. Allah zihin açıklığı versin, yurdun her köşesinde teröre karşı yılmadan 1 milyon 20 bin öğretmene üstün başarılar diliyorum. Ağaç yaşken eğilir. Yurdun her köşesinde teröre karşı yılmadan görev yapan 1 milyon 20 bin öğretmenize teşekkür ediyorum. Analardan babalardan ziyade siz yavrularımız daha çok berabersiniz. Unutmayalım ki ağaç yaşken eğilir. Yeni nesil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sizlerin omuzlarında yükselecektir. Sizler sevgili öğrenciler gözlerinizden öpüyorum.”

BAKAN YILMAZ: BEŞERİ SERMAYEMİZ BULUNUYOR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,”Bu yıl ilk defa anaokolu, 5 ve 9. sınıflarda değişikliklere gidilecektir. Ek yetiştirme kurslarını sürdüreceğiz. Mesleki ve teknik okullarının performanslarına yönelik karne verilecek. Biz de müfredatı çağa uydurmak zorundayız. Değişmeyen tek şey değişimdir. Dünyada Türkiye’nin satın alma gücü 13. sıradayız. Beşeri sermayemiz bulunuyor. Mücevheri çıkarmak ancak eğitimle olur. Türkiye eğitimi iyi yoldadır. Cehalete ve yoksulluğu zafer kazanırsak çok önemli noktalara ulaşacağız. Allah birliğimizi daim etsin. Yeni eğitim – öğretim yılının öğrenci, veli ve öğretmenlerimize hayırlar getirmesini diliyorum.”şeklinde konuştu.

Daha sonra Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler, ders zilini beraber çaldı, öğrencilerle birlikte derse girdi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan