Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / İş-Kur TYP kontenjanı açıklandı

İş-Kur TYP kontenjanı açıklandı

(ŞANLIURFA-RHA) İŞKUR Şanlıurfa Toplum Yararına Programları (TYP) kontenjanı açıklandı. Şanlıurfa’nın 13 ilçesi toplam işe alım kontenjan sayısı bin 218 olarak belirlendi. İş-Kur Şanlıurfa İl Müdürü Sait Ardan, TYP ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklanan verilerde en fazla kontenjan Eyyübiye ve Haliliye’de 225 olarak açıldı. En az kontenjan ise 25 olarak Halfeti’de açıldı.

İş-Kur Şanlıurfa İl Müdürü Mehmet Sait Ardan, “Okulların çevre temizliğinde çalıştırılmak üzere bin 2018 kişilik kontenjan ayrılmış durumda. Bununla ilgili müracaatlarımız başladı. Müracaatlar Cuma günü saat 23.59’a kadar sürecek. Önümüzdeki hafta Pazartesi-Salı günü ise müracaatları yapılan kişilerin kura çekimi yapılacak. Kura çekimi noter huzurunda yapılacak. Bu nedenle ortaya çıkacak spekülatif dedikodulara kimsenin kulak asmaması gerekir. Kurada ismi çıkacak kişiler, başvurularını yaparak 5 Ekim’de okullarda görevlerine başlatmayı öngörüyoruz.” dedi.

ERKEKLERDE 35 YAŞ VE ÜSTÜ ŞARTI…

“Bununla ilgili erkeklerde 35 yaş ve üstü şartı aranıyor. Bayanlarda ise bu şart yoktur.” diyen Ardan, “Aynı adreste iki kişinin ismi çıksa bile birinin ismi elenecek. Aynı adreste oturanlardan aylık geliri net asgari ücretini aşıyorsa o aileden biri toplum yararına programdan faydalanamıyor. Geliri üst düzeyde olanlar toplum yararından faydalanmayacak. Böylece hak sahibi, işsiz, mağdur ya da devletten yardım alan vatandaşlarımızın önü açılmış olacak. Tabiî ki bunun süresi 9 ayla sınırlı kalacak. 30 Haziran itibariyle projeyi sonlandırmış olacağız. Başvurular online sisteminden yapıldığı gibi kurumumuza da gelerek başvurularını ücretsiz bir şekilde yapabilirler.” diye konuştu.

SADECE BİR İLÇEYE MÜRACAAT EDİLECEK

Ardan, “13 ilçeye nüfus ve öğrenci sayısına göre dağılım yaptık. Kuralar her ilçede herkesin gözü önünde noter çekilişi yapılacak. Bu kuralar üzerine hiçbir oynama yapılmayacak. Kurada isimleri çıkmayanlar üzülmesin. Biz bu projeyi zaten önümüzdeki zamanlarda da sürdüreceğiz. Başvuranların dikkat etmesi gereken bir konu da bir ilçeye müracaat eden biri diğer bir ilçeye müracaat edemiyor. 13 ilçeden sadece birine müracaat yapılabilir.” ifadelerini kullandı.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan